Jums reikės:
• 300 g varškės;
• 20 g mėlynių;
• 20 g mėlynių papuošimui;
• 70 g cukraus;
• 1 kiaušinio;
• 1 kiaušinio trynio;
• 1 v.š. krakmolo;
• žiupsnelio druskos;
• 80 g sviesto;
• 200 g sausainių.
Kaip gaminti:
1. Sausainius sutrinti iki trupinių;
2. Vandens vonelėje išlydyti sviestą ir sumaišyti su trupiniais;
3. Kepimo indo dugną paslegiant iškloti sviesto ir trupinių mišiniu, kraštuose formuojant briauną ir kepti 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 7- 10 min.;
4. Kol pyrago pagrindas kepa paruošti įdarą: į indą sudėti varškę, kiaušinį, kiaušinio trynį, druskos, krakmolą, cukrų ir mėlynes. Viską pertrinti elektriniu maišytuvu.
5. Iš orkaitės ištraukti apkeptą pyrago pagrindą, supilti įdarą;
6. Sumažinus orkaitės temperatūrą iki 150 laipsnių, kepti dar apie 40 min;
Gero apetito.
Palikti komentarą