Receptai, Vaikai/šeima

Močiutės kepti pyragėliai: 3 geriausi receptai – pasakiško skonio!

Šiame straipsnyje sužinokite, kaip kepti paplotėlius keptuvėje ir kokį įdarą pasirinkti.

Visi mėgsta keptus paplotėlius, nes tai neįprastas patiekalas, kuris greitai numalšina alkį. Namuose nereikia ieškoti keptų pyragėlių – juos galite pasigaminti patys. Papasakosime, kaip pasigaminti tešlą kepiniams ir iš ko juos kepti.

Kepti bulvių pyragėliai

Šie pyragėliai gaminami su mielėmis – gaminimo būdas paprastas, o patiekalas labai skanus.

Jums reikės:

Tešlai

kvietinių miltų – 3 puodeliai;

sausų greito paruošimo mielių – 7 gr;

cukraus – 1 valgomasis šaukštas;

druskos – 1 šaukštelis;

vandens – 300 ml;

augalinis aliejus – 50 gr.

Įdarui

bulvės – 500 gr;

svogūnas – 1 vnt;

druskos, pipirų – pagal skonį.

Dubenyje sumaišykite mieles, cukrų, druską, šiltą vandenį ir 5 valgomuosius šaukštus persijotų miltų. Išmaišykite mišinį, uždenkite dangčiu arba lėkšte ir palikite tamsioje, sausoje vietoje 20-30 minučių.

Po to supilkite augalinį aliejų ir likusius persijotus miltus. Užminkykite tešlą šaukštu, tada gerai išminkykite rankomis. Dubenį patepkite sviestu, sudėkite į jį tešlą, uždenkite plėvele ir palikite šiltai 1 valandai pakilti.

Bulves nulupkite, išvirkite, pasūdykite ir sutrinkite. Svogūnus nulupkite, supjaustykite kubeliais, pakepinkite aliejuje, kol suminkštės, suberkite į bulvių košę ir išmaišykite.

Pabarstykite stalą miltais, išimkite tešlą, atplėškite kelis tešlos gabalėlius. Suformuokite rutuliukus ir palikite 10-15 minučių. Tada iš tešlos suformuokite rutuliukus, ant kiekvieno dėkite įdaro ir užspauskite tešlos kraštus.

Į keptuvę įpilkite aliejaus, paskirstykite tešlą, kepkite paplotėlius iš abiejų pusių, kol taps auksinės spalvos.

Kepti kopūstų paplotėliai

Kopūstai yra antras pagal populiarumą įdaras po bulvių, todėl jei jums patinka šis keptų paplotėlių variantas – drąsiai užrašykite receptą.

Jums reikės:

Tešlai

kvietinių miltų – 2,5 puodelio;

augalinis aliejus – 1 valgomasis šaukštas;

pieno – 1 puodelis;

sausų mielių – 1 šaukštelis;

cukraus – 0,5 šaukštelio;

druskos – 0,5 šaukštelio.

Įdarui

baltagūžiai kopūstai – 100 gr;

svogūnas – 1 vnt;

morkos – 1 vnt;

druskos, pipirų – pagal skonį;

augalinis aliejus – 1 valgomasis šaukštas;

pomidorų pasta – 1 valgomasis šaukštas.

Į dubenį supilkite šiltą pieną, ištirpinkite mieles ir cukrų. Palikite 5 minutes, tada sudėkite sviestą ir druską. Du kartus persijokite kvietinius miltus ir suberkite į dubenį.

Tešlą iš pradžių išminkykite šaukštu, paskui rankomis. Kai miltai baigsis, iš tešlos iškočiokite rutulį, suvyniokite į rankšluostį ir padėkite šiltoje vietoje 1 valandai.

Nulupkite ir supjaustykite svogūnus, sutarkuokite morkas ir susmulkinkite kopūstus. Morką ir svogūną 5 minutes pakepinkite augaliniame aliejuje, tada sudėkite kopūstus, druską ir pipirus. Įdarą virkite 10-15 minučių, supilkite pomidorų pastą.

Padalykite tešlą į kelias dalis ir iš kiekvienos suformuokite tortiliją. Įdarą sudėkite į tešlos vidurį ir užspauskite kraštus. Kepkite keptuvėje, įkaitintoje iki karščio ir pateptoje aliejumi, po 5 minutes iš kiekvienos pusės.

Maltos mėsos paplotėliai

Maltą mėsą galima naudoti kaip įdarą pyragėliams – pabandykite ir pamatysite, kad jūsų artimieji viską suvalgys per 5 minutes.

Jums reikės:

Tešlai

miltų – 4 puodeliai;

pieno (arba vandens) – 350 ml;

sausų aktyviųjų mielių – 1 paketėlis;

cukraus – 1 šaukštelis;

druskos – 1 žiupsnelis;

augalinis aliejus – 1 valgomasis šaukštas.

Įdarui

maltos mėsos – 600 gr;

česnako – 2-4 skiltelės;

svogūnai – 1-2 vienetai;

vandens – 3-4 šaukštai;

Susijusios naujienos

Palikti komentarą

Palikti komentarą

Jūsų el. pašto adresas nebus skelbiamas.