Receptai, Vaikai/šeima

Labai rudeniškas obuolių pyragas – be miltų, cukraus ir kiaušinių

Traškus ir gaivus obuolių pyragas su riešutiniu pagrindu.

Reikės:

200 g anakardžių riešutų,

200 g migdolų riešutų,

2 šaukštų sviesto,

4 šaukštų skysto medaus,

6 didelių obuolių,

3 šaukštelių cinamono.

Gaminimo būdas

1. Iš pradžių į maistinį smulkintuvą beriame visus riešutus, sviestą (turi būti minkštas), 2 šaukštus medaus ir viską sumalame iki vientisos masės.

2. Kepimo formą išklojame kepimo popieriumi, tolygiai paskirstome tešlą, kuri bus pyrago pagrindas.

3. Tada obuolius nulupame, išvalome ir supjaustome plonomis riekelėmis. Obuolius sumaišome su cinamonu ir likusiu medumi. Sukrečiame ant pyrago pagrindo.

4. Pyragą dedame kepti į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę. Kepame maždaug pusvalandį. Mėgaujamės!

Bigbendas.lt

Informacijos šaltinis:

Susijusios naujienos

Palikti komentarą

Palikti komentarą

Jūsų el. pašto adresas nebus skelbiamas.