Patarimai/rekomendacijos, Psichologija, Vaikai/šeima

Vaikai nevalgo cukinijų? Šiuos traškučius sušveis akimirksniu, o pagaminsite per kelias minutes

Cukinijas į Europą atvežė tyrinėtojai ir prekybininkai, kurie XVI a. jas atsigabeno iš Naujojo pasaulio. Iš pradžių jos buvo auginamos ne dėl kulinarinės, bet dekoratyvinės ir puošybinės paskirties. Tačiau dabar cukinijos karaliauja, kaip vienos mėgstamiausių rudens sezono gėrybių ir patiekalų ingredientų.

Anot gydytojos dietologės dr. Editos Gavelienės, šiose daržovėse gausu vitaminų ir kitų žmogui būtinų elementų. Vis dėlto, jei vaikai nenoriai valgo šias daržoves, nustebinkite juos gardžiais cukinijų traškučiais. Šis užkandis bus skanus, greitai paruošiamas ir nebrangus. Prekybos tinklo „Rimi“ komercijos operacijų vadovė Olga Suchočeva pataria, kaip išsirinkti šviežiausias cukinijas iš gausos jų asortimento.

Nekaloringa ir mažai angliavandenių turinti daržovė

Cukinijos yra vienos universaliausių daržovių kulinarijoje. Švelnus jų skonis puikiai atsiskleis kreminiame troškinyje, tarkuotų cukinijų blyneliuose ir įvairiuose kepiniuose. Iš cukinijų galima pasigaminti ir maistingus traškučius, kurie taps puikiu užkandžiu vaikams.

Susijusios naujienos

Palikti komentarą

Palikti komentarą

Jūsų el. pašto adresas nebus skelbiamas.