Ingredientai:
braškės – ½ kg
kvadratiniai sausainiai – 300 g
vidutinio riebumo grietinėlė – 2 stiklinės
cukraus pudra – ¼ stiklinės
cukrus – 1 valgomasis šaukštas
vanilinis cukrus – 1 pakelis
druska – ¼ arbatinio šaukštelio
Paruošimas:
Plauname ir šaliname braškių uodegėles.
Saują uogų atidedame papuošimui.
Likusias uogas pjaustome plokštelėmis ir sumaišome su cukrumi.
Suplakame grietinėlę, kol susidarys standžios putos ir palaipsniui suberiame cukraus pudrą, druską ir vanilinį cukrų.
Užtiesiame formą maistine plėvele ar pergamentu. Dedame pusę sausainių į vieną sluoksnį, paskui paskirstome 1/3 pjaustytų uogų.
Dosniai sumaišome uogas su grietinėle, paskui dedame pas vieną sluoksnį sausainių, braškes ir grietinėlę.
Deserto viršų puošiame braškėmis, torto šonus tepame grietinėlės likučiais.
Dedame desertą į šaldiklį 3-4 val.
Informacijos šaltinis:
Palikti komentarą