Šiame straipsnyje sužinokite, kaip kepti paplotėlius keptuvėje ir kokį įdarą pasirinkti.
Visi mėgsta keptus paplotėlius, nes tai neįprastas patiekalas, kuris greitai numalšina alkį. Namuose nereikia ieškoti keptų pyragėlių – juos galite pasigaminti patys. Papasakosime, kaip pasigaminti tešlą kepiniams ir iš ko juos kepti.
Kepti bulvių pyragėliai
Šie pyragėliai gaminami su mielėmis – gaminimo būdas paprastas, o patiekalas labai skanus.
Jums reikės:
Tešlai
kvietinių miltų – 3 puodeliai;
sausų greito paruošimo mielių – 7 gr;
cukraus – 1 valgomasis šaukštas;
druskos – 1 šaukštelis;
vandens – 300 ml;
augalinis aliejus – 50 gr.
Įdarui
bulvės – 500 gr;
svogūnas – 1 vnt;
druskos, pipirų – pagal skonį.
Dubenyje sumaišykite mieles, cukrų, druską, šiltą vandenį ir 5 valgomuosius šaukštus persijotų miltų. Išmaišykite mišinį, uždenkite dangčiu arba lėkšte ir palikite tamsioje, sausoje vietoje 20-30 minučių.
Po to supilkite augalinį aliejų ir likusius persijotus miltus. Užminkykite tešlą šaukštu, tada gerai išminkykite rankomis. Dubenį patepkite sviestu, sudėkite į jį tešlą, uždenkite plėvele ir palikite šiltai 1 valandai pakilti.
Bulves nulupkite, išvirkite, pasūdykite ir sutrinkite. Svogūnus nulupkite, supjaustykite kubeliais, pakepinkite aliejuje, kol suminkštės, suberkite į bulvių košę ir išmaišykite.
Pabarstykite stalą miltais, išimkite tešlą, atplėškite kelis tešlos gabalėlius. Suformuokite rutuliukus ir palikite 10-15 minučių. Tada iš tešlos suformuokite rutuliukus, ant kiekvieno dėkite įdaro ir užspauskite tešlos kraštus.
Į keptuvę įpilkite aliejaus, paskirstykite tešlą, kepkite paplotėlius iš abiejų pusių, kol taps auksinės spalvos.
Kepti kopūstų paplotėliai
Kopūstai yra antras pagal populiarumą įdaras po bulvių, todėl jei jums patinka šis keptų paplotėlių variantas – drąsiai užrašykite receptą.
Jums reikės:
Tešlai
kvietinių miltų – 2,5 puodelio;
augalinis aliejus – 1 valgomasis šaukštas;
pieno – 1 puodelis;
sausų mielių – 1 šaukštelis;
cukraus – 0,5 šaukštelio;
druskos – 0,5 šaukštelio.
Įdarui
baltagūžiai kopūstai – 100 gr;
svogūnas – 1 vnt;
morkos – 1 vnt;
druskos, pipirų – pagal skonį;
augalinis aliejus – 1 valgomasis šaukštas;
pomidorų pasta – 1 valgomasis šaukštas.
Į dubenį supilkite šiltą pieną, ištirpinkite mieles ir cukrų. Palikite 5 minutes, tada sudėkite sviestą ir druską. Du kartus persijokite kvietinius miltus ir suberkite į dubenį.
Tešlą iš pradžių išminkykite šaukštu, paskui rankomis. Kai miltai baigsis, iš tešlos iškočiokite rutulį, suvyniokite į rankšluostį ir padėkite šiltoje vietoje 1 valandai.
Nulupkite ir supjaustykite svogūnus, sutarkuokite morkas ir susmulkinkite kopūstus. Morką ir svogūną 5 minutes pakepinkite augaliniame aliejuje, tada sudėkite kopūstus, druską ir pipirus. Įdarą virkite 10-15 minučių, supilkite pomidorų pastą.
Padalykite tešlą į kelias dalis ir iš kiekvienos suformuokite tortiliją. Įdarą sudėkite į tešlos vidurį ir užspauskite kraštus. Kepkite keptuvėje, įkaitintoje iki karščio ir pateptoje aliejumi, po 5 minutes iš kiekvienos pusės.
Maltos mėsos paplotėliai
Maltą mėsą galima naudoti kaip įdarą pyragėliams – pabandykite ir pamatysite, kad jūsų artimieji viską suvalgys per 5 minutes.
Jums reikės:
Tešlai
miltų – 4 puodeliai;
pieno (arba vandens) – 350 ml;
sausų aktyviųjų mielių – 1 paketėlis;
cukraus – 1 šaukštelis;
druskos – 1 žiupsnelis;
augalinis aliejus – 1 valgomasis šaukštas.
Įdarui
maltos mėsos – 600 gr;
česnako – 2-4 skiltelės;
svogūnai – 1-2 vienetai;
vandens – 3-4 šaukštai;
Druskos, pipirų – pagal skonį.
Nulupkite svogūną, smulkiai supjaustykite, susmulkinkite česnaką. Į dubenį sudėkite maltą mėsą, suberkite svogūną ir česnaką, įberkite druskos ir pipirų, įpilkite 3-4 valgomuosius šaukštus vandens, gerai išmaišykite.
Į persijotus miltus supilkite mieles, suberkite druską, cukrų, augalinį aliejų ir šiltą pieną (vandenį). Tešlą iš pradžių išminkykite šaukštu, paskui rankomis, uždenkite rankšluosčiu ir palikite šiltoje vietoje 40-50 minučių.
Išimkite tešlą, išminkykite ją ir padalykite į kelias dalis. Suformuokite plokštainį, į jo vidurį įdėkite 1 šaukštelį įdaro, užspauskite tešlos kraštus, kad gautųsi trikampiai.
Svarbu viduryje palikti skylę, kad įdaras geriau iškeptų. Kepkite paplotėlius augaliniame aliejuje po 4-5 minutes iš kiekvienos pusės.
Palikti komentarą