Patarimai/rekomendacijos, Receptai, Vaikai/šeima

Daržovių blyneliai – puikus būdas sunaudoti likučius ir pagaminti vakarienę šeimai už vos 4 eurus

Dažnai šaldytuvo stalčiuose užsilieka kelios morkos, pusė paprikos, cukinijos ar baklažano, kurių neturime kur panaudoti. Tam gali puikiai pasitarnauti įvairių daržovių blyneliai.

Paprastas, gardus ir pigus patiekalas tikrai patiks visiems šeimos nariams. Be to, sveikatai palankios mitybos konsultantė, gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė primena, kad ne tik vasarą, bet ir žiemą mūsų maistas turėtų būti įvairiaspalvis, o ryškių spalvų jam visada suteikia paprikos.

Prekybos tinklo „Rimi“ kulinarijos technologė Lina Barčaitė sako, kad ši daržovė itin universali, todėl tinka ir kaip pagrindinis patiekalas, ir kaip garnyras, o taip pat – kaip sriubų, salotų, troškinių, padažų, blynelių ar apkepų komponentas.

Ragina valgyti daugiau daržovių žiemą

Gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė primena, kad ir šaltuoju metų laiku, kai neturime tokio didelio pasirinkimo,turėtume valgyti pakankamai daržovių: „Trečdalis dienos daržovių kiekio galėtų būti šviežios: kopūstinės daržovės, įvairūs šakniavaisiai.

Paprikas dažnai vartojame salotoms, daugiausia naudos gauname valgydami jas termiškai neapdorotas, bet skaidulos ir mineralinės medžiagos išlieka net jas kaitinant. Be to, paprikų skonio savybės išlieka ir kitaip atsiskleidžia jas kepant ar troškinant.“

Kulinarijoje plačiai naudojama daržovė yra puikus vitaminų C, A, E, mineralų, antioksidantų ir skirtingų karotinoidų šaltinis. Būtent jie lemia paprikų odelės bei minkštimo spalvą.

„Oranžinės spalvos paprikose yra daugiau betakarotinoidų, kitose – karotinoido zeaksantino. Iš tiesų, nėra itin didelio skirtumo, kokios spalvos paprikas valgome, reikėtų tik stengtis, kad maistas būtų įvairus ir spalvingas, o tam paprikos labai tinka.

Susijusios naujienos

Palikti komentarą

Palikti komentarą

Jūsų el. pašto adresas nebus skelbiamas.