Šilčiausi prisiminimai iš vaikystės… Skaniausi močiutės sklindžiai su obuoliais. Anksčiau dažnai juos gamindavau, o atsisakius kiaušinių, pagalvojau, kad tikrai taip skaniai nepavyks. Ir klydau! Gavosi gardžiausi sklindžiai. Sesuo neleis sumeluoti 🙂 Pasakė: tikrai kaip pas močiutę! Ar gali būti malonesnis komplimentas. Sklindžiai dingo nuo stalo taip greit, kad net vyras nespėjo paragauti. Kepti teko dar kartą.
Ingredientai:
- 2 dideli saldžiarūgščiai obuoliai (naudojau „Granny Smith“);
- 1,5 stiklinės miltų (stiklinė 250 ml);
- 3 a. š. cukraus;
- 2/3 a. š. sodos;
- žiupsnelis druskos;
- 1,5 stiklinės kefyro;
- aliejaus arba lydyto sviesto „ghi“ kepimui.
Apibarstymui:
- 3 a. š. cukraus arba cukraus pudros;
- 1/2 a. š. malto cinamono.
Ruošimo eiga
1. Obuolius supjaustome smulkiais kubeliais.
2. Į didelį dubenį persijojame miltus su druska ir soda, beriame cukrų ir permaišome.
3. Po trupučiuką pilame kefyrą ir užmaišome tešlą (turėtu gautis kaip tiršta grietinė).
4. Į tešlą beriame obuolius ir išmaišome.
5. Keptuvėje įkaitiname 2 v. š. aliejaus arba sviesto „ghi“. Šaukštu dedame tešlą į keptuvę. Sklindžius apkepame iš abiejų pusių.
6. Dar karštus blynus apibarstome cukraus-cinamono mišiniu.
7. Tiekiame šiltus su grietine. Skanūs ir tiesiog vieni, be jokių priedų.
Skanaus!
Informacijos šaltinis: balarama.lt
Palikti komentarą