Patarimai/rekomendacijos, Receptai

Rudeniniai avižų ir moliūgų sausainiai

Šis sveikuoliškas gardumynas tiks visai šeimai. Tai retas atvejis, kai kepinys būna ir skanus, ir naudingas. Šie sausainiai ilgai nesensta. Jie gali pakeisti lengvus pusryčius ar užkandį.

Reikės:

100 g moliūgo tyrės

200 g avižinių dribsnių

60 ml augalinio aliejaus

1 kiaušinio

130 g cukraus

150–170 g miltų

1 šaukštelio kepimo miltelių

½ šaukštelio cinamono

½ šaukštelio imbiero miltelių

druskos

Moliūgas

Gaminimo būdas

Pirmiausia išvirkite moliūgo minkštimą ir sutrinkite elektriniu plaktuvu.

Moliūgo tyrę sumaišykite su cukrumi, aliejumi, cinamonu, imbieru, įberkite druskos, įmuškite kiaušinį ir išmaišykite.

Į mišinį suberkite avižinius dribsnius, miltus ir kepimo miltelius. Išmaišykite ir palikite pastovėti bent pusvalandį, kad avižos gerai išbrinktų.

Skardą padenkite kepimo popieriumi ir kabindami šaukštu tešlą išdėstykite būsimus sausainius. Kepkite 20 minučių 200 laipsnių temperatūroje.

Avižiniai sausainiai

Skanaus!

Nuotrauka: Avižiniai sausainiai © Pixabay.com

Informacijos šaltinis:

atsisiųsti

Susijusios naujienos

Palikti komentarą

Palikti komentarą

Jūsų el. pašto adresas nebus skelbiamas.