Šis sveikuoliškas gardumynas tiks visai šeimai. Tai retas atvejis, kai kepinys būna ir skanus, ir naudingas. Šie sausainiai ilgai nesensta. Jie gali pakeisti lengvus pusryčius ar užkandį.
Šis sveikuoliškas gardumynas tiks visai šeimai. Tai retas atvejis, kai kepinys būna ir skanus, ir naudingas. Šie sausainiai ilgai nesensta. Jie gali pakeisti lengvus pusryčius ar užkandį.
Reikės:
100 g moliūgo tyrės
200 g avižinių dribsnių
60 ml augalinio aliejaus
1 kiaušinio
130 g cukraus
150–170 g miltų
1 šaukštelio kepimo miltelių
½ šaukštelio cinamono
½ šaukštelio imbiero miltelių
druskos
Gaminimo būdas
Pirmiausia išvirkite moliūgo minkštimą ir sutrinkite elektriniu plaktuvu.
Moliūgo tyrę sumaišykite su cukrumi, aliejumi, cinamonu, imbieru, įberkite druskos, įmuškite kiaušinį ir išmaišykite.
Į mišinį suberkite avižinius dribsnius, miltus ir kepimo miltelius. Išmaišykite ir palikite pastovėti bent pusvalandį, kad avižos gerai išbrinktų.
Skardą padenkite kepimo popieriumi ir kabindami šaukštu tešlą išdėstykite būsimus sausainius. Kepkite 20 minučių 200 laipsnių temperatūroje.
Skanaus!
Nuotrauka: Avižiniai sausainiai © Pixabay.com
Informacijos šaltinis:
Palikti komentarą