Šiems puikiems naminiams sausainiams nereikia įmantrių produktų. Jie pagaminami lengvai ir greitai. Ir dar greičiau dingsta nuo stalo. Sausainiai yra trapūs iš išorės ir minkštučiai viduje. Vaikystės skonis. 🙂
Jums reikės:
- 250 g varškės;
- 200 g sviesto;
- 300 g miltų (miltų gali prireikti daugiau ar mažiau);
- 1 a. š. kepimo miltelių;
- smulkaus cukraus.
Gaminimo eiga:
1. Varškę ištriname su kambario temperatūros sviestu. (Sviestą geriausia išimti 2 valandas prieš gaminimą. Aš sviestą dedu į dubenėlį ir statau ant radiatoriaus 15 min.)
- Beriame miltus, kepimo miltelius ir užmaišome minkštą, prie rankų nelimpančią tešlą.
- Ant miltais pabarstyto stalo iškočiojame 0,5 cm storio lakštą ir stikline spaudžiame apskritimus.
- Vieną pusę įspaudžiame į cukrų.
5. Sulankstome per pusę cukrumi į vidų. Vieną pusę vėl spaudžiame į cukrų.
6. Vėl sulenkiame per pusę cukrumi į vidų. Vieną pusę spaudžiame į cukrų.
7. Sausainius dedame ant kepimo popieriumi arba folija išklotos skardos cukruota puse į viršų.
8. Kepame iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20 minučių.
Skanaus! 🙂
Informacijos šaltinis: Balarama.lt
Palikti komentarą