Tiesiog klasiškas receptas kiekvienai dienai! Ir vaikams ir suaugusiems.
Sudėtis:
• 500 g miltų
• 0,5-0,75 stiklinės cukraus
• 2 stiklinės kefyro
• 2 v. šaukštai augalinio aliejaus
• 1 a. šaukštelis sodos
• cukrus pagal skonį (sausainiams pabarstyti)
• arba maltas cinamonas pagal skonį
Paruošimas:
1. Kefyrą, augalinį aliejų ir cukrų išplakti iki kreminės konsistencijos.
2. Įberti nugesintą rūgštimi sodą, miltus ir išminkyti tešlą.
3. Tešlą iškočioti, sluoksnio storis – 0,5 cm, išdėti ant aliejumi patepto kepimo popieriaus, tešlą pabarstyti cukrumi, galima ir cinamonu.
4. Diabetikams negalima vartoti cukraus, todėl vartokite tik cinamoną.
5. Sausainius ant kefyro kepti gerai įkaitintoje orkaitėje.
6. Karštus sausainius supjaustyti gabalėliais.
Informacijos šaltinis:
Palikti komentarą