Receptai

Trupininis varškės ir mėlynių pyragas

Šiame trupininio pyrago recepte vietoj mėlynių galima naudoti serbentus arba avietes. Jeigu uogos šaldytos, jos reikia atitirpdyti ir skystį nupilti.

Sudėtis:

  • sviestas arba margarinas 200 g
  • miltai 300-350 g
  • soda 1 a. š.
  • citrinų sultys 1 a. š.
  • žiupsnelis druskos
  • Įdarui:
  • varškė 400 g
  • kiaušiniai 3-4 vnt.
  • cukrus 1,5 stiklinės

60 min., 8-10 porcijų

Trupininis varškės ir uogų pyragas

1. Sumaišyti šaltą, supjaustytą kubeliais sviestą trintuvu kartu su miltais, kad mišinys būtų panašus į duonos trupinius. Įpilti druskos ir citrinų sulčių, kurias prieš tai reikia „nugesinti“ soda.

2. Varškę ištrinti per sietelį, įmušti kiaušinius ir suberti cukrų. Viską sumaišyti.

3. Ant nedidelės formos užtiesti kepimo popierių. Į kepimo formą sudėti didesnę trupinių dalį ir gerai prispausti rankomis. Ant viršaus paskirstyti varškės masę ir uogas. Pabarstyti likusiais trupiniais.

4. Trupininį pyragą reikia kepti apie 40 minučių orkaitėje, įkaitintoje iki 200° C. Prieš patiekdami, pyragą atvėsinkite ir supjaustykite porcijomis.

Informacijos šaltinis:

Susijusios naujienos

Palikti komentarą

Palikti komentarą

Jūsų el. pašto adresas nebus skelbiamas.