Kulinarijos specialistė Elizaveta Glinskaja savo „Instagram“ puslapyje pasidalijo bulvių su sūriu gaminimo receptu.
„Draugai, mano šeimoje visada buvo gaminamos keptos bulvės. Kartais su gabalėliu lašinių ir svogūnais, o kartais su sūriu. Manau, kad bet kokios virtos bulvės yra nepaprastai skanios. Ją mėgsta ir suaugusieji, ir vaikai. Taigi susirinkite su visa šeima ir gaminkite lengvus ir skanius patiekalus“, – rašė Glinskaja.
Ingredientai:
penkios didelės bulvės;
300 g grybų;
vienas svogūnas;
druskos, pipirų pagal skonį;
100 ml grietinėlės (riebumas – 15-20 %);
100 g sūrio.
Paruošimas
Bulves nuplaukite ir sausai nušluostykite. Apšlakstykite aromatiniu augaliniu aliejumi su žolelėmis ir suvyniokite į foliją, kepkite 200 °C orkaitėje, kol bus paruoštos.
Aromatiniame augaliniame aliejuje pakepinkite svogūnus, sudėkite smulkiai supjaustytus grybus, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų.
Kai grybai bus paruošti, įpilkite grietinėlės, pašildykite.
Kai bulvės atvės, nupjaukite 1/3 bulvių, kad išeitų duobutė.
Šaukštu išimkite šerdį, sudėkite į ją grybų įdarą ir pabarstykite tarkuotu sūriu.
Dėkite į 200 °C temperatūros orkaitę, kad sūris iškeptų.
Šaltinis: gordonua.com
Palikti komentarą