Dažniausiai gaminu pyragus, kurie užima mažai laiko. Viską sudėjai, suplakei, pašovei į orkaitę ir pyragas ant stalo. 🙂 Bet kartais norisi pažaisti virtuvėje. Šis pyragas tikrai vertas sugaišto laiko.
Ingredientai (26 cm skersmens skardai):
tešlai:
320 g miltų;
150 g cukraus (originaliame recepte 200 g);
70 g greito paruošimo avižinių dribsnių;
170 g lydyto sviesto;
įdarui:
50 g cukraus (originaliame recepte 100 g);
2 v. š. kukurūzų krakmolo;
300 ml šalto vandens;
4–5 saldžiarūgščiai obuoliai;
1/2 citrinos;
1 a. š. vanilės pastos.
Gaminimas
1. Į didelį dubenį beriame miltus, cukrų ir dribsnius. Pilame sviestą ir triname tarp pirštu, kol gausis trupiniai.
2. Atidedame į šalį 1/3 trupinių, o kitus paskleidžiame tolygiai kepimo formoje.
3. Nulupame obuolius, supjaustome kubeliais ir apšlakstome citrinos sultimis.
4. Į nedidelį puodą pilame vandenį, beriame cukrų, krakmolą ir permaišome. Dedame ant viryklės ir maišant kaitiname kol užvirs. Verdame tol, kol sutirštės. Dedame vanilės pastą, permaišome ir nuimame nuo ugnies.
5. Krakmolą supilame ant obuolių ir permaišome.
6. Dedame įdarą ant tešlos pagrindo ir apibarstome likusiais trupiniais.
7. Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40–45 minutes.
8. Pyragą visiškai atvėsiname ir tiekiame.
Skanaus! Vegetarai.eu
Informacijos šaltinis: balarama.lt
Palikti komentarą