Česnakų sriubos skonis yra gana subtilus, daug kam neįprastas, bet paragauti tikrai verta. Česnakas stiprina imuninę sistemą, saugo širdį ir padeda išvengti ligų, kai prasideda gripų ir peršalimų sezonas. Karšta sriuba sušildo iš vidaus šaltomis dienomis.
6 porcijoms reikės:
3 šaukštų sviesto,
1 ryšulėlio petražolių,
400 ml karšto vandens,
10 smulkiai sukapotų česnako skiltelių,
100 g moliūgų sėklų,
250 ml lengvo baltojo vyno,
250 ml grietinėlės,
1 šaukšto augalinio aliejaus,
druskos, pipirų pagal skonį.
Gaminimo būdas
Puode ištirpinkite sviestą su aliejumi ir maišydami pakepinkite susmulkintas česnako skilteles. Supilkite vyną ir vandenį.
Įberkite druskos, pipirų, užvirinkite, po to sumažinkite karštį ir pakaitinkite 10–15 minučių.
Įmaišykite grietinėlę ir kapotas petražoles. Sutrinkite elektriniu plaktuvu, dar kartą trumpai užvirinkite.
Palikti komentarą