Nekeptas varškės tortas su šviežiomis braškėmis ir šokoladu – tai skanus ir gražus desertas.
Sudėtis:
- sviestiniai arba avižiniai sausainiai 100 g
- juodas šokoladas 30 g
- sviestas 50 g
- per sietelį pertrinta varškė 700 g
- braškės 250 g
- pieniškas arba baltas šokoladas 100 g
- cukrus 3 v. š.
- želatina 3 v. š.
- vanduo 6 v. š.
- 30% grietinėlė 100 ml
- cukraus pudra 2 v. š.
Trijų sluoksnių šokoladinis tortas su uogomis.
- Ruošiame pagrindą. Sausainius sutrupiname. Šokoladą ir sviestą ištirpiname mikrobangų krosnelėje arba karštame vandenyje, šią masę įpilame į sausainius ir gerai išmaišome. Ant kepimo popieriumi išklotos 20 cm skersmens formos sudedame sausainius, išlyginame ir gerai suslegiame, dedame į šaldytuvą.
- Braškes nuplauname, sutriname trintuvėje. Šokoladą ištirpiname mikrobangų krosnelėje arba karštame vandenyje ir atvėsiname.
- Želatiną supilame į karštą vandenį ir paliekame kol atvės. Į šiltą želatiną įdedame 2-3 v. š. varškės ir gerai išmaišome. Sudedame į likusią varškę, suplakame mikseriu iki vientisos masės.
- Varškės masę padaliname į dvi dalis. Į vieną įdedame braškių putėsių ir 3 v. š. cukraus, gerai išmaišome. Į antrą – šokoladą, išmaišome iki vientisos masės.
- Atvėsintą grietinėlę suplakame su cukraus pudra, įpilame į šokoladų putėsius, išmaišome.
- Ant pagrindo dedame braškių masę, išlyginame ir dedame 1-1,5 val. į šaldytuvą.
- Ant braškių sluoksnio atsargiai užpilame atvėsintą iki kambario temperatūros šokoladinę masę, išlyginame silikonine mentele. Dedame 3-4 valandoms į šaldytuvą.
- Išimame iš šaldytuvo braškių tortą, nuimame formelę. Tortą dedame ant lėkštės ir papuošiame.
Informacijos šaltinis:
Palikti komentarą