Abiturientas, Mokyklų aktualijos, Patarimai/rekomendacijos, Vaikai/šeima

Laikas rinktis aukštąsias mokyklas: kurių studentų jau laukia darbdaviai?

Per kelerius paskutinius metus ženkliai sumažėjo chemijos valstybinį brandos egzaminą laikančiųjų skaičius.

Atitinkamai kasmet mažėja ir susidomėjimas tiek maisto technologijų, tiek maisto studijų krypties programomis.

Visgi tiek akademinio atstovai tvirtina, kad maisto technologijų studijos – perspektyvios, o verslo atstovai antrina, kad studentų laukia ir plati darbo krypčių pasiūla, ir karjeros galimybės.

„Viena iš galimų globalių mažėjančio susidomėjimo maisto technologijų studijomis priežasčių – jaunoji karta nesieja maisto gamybos su mokslu ir technologijomis. Internetinėje erdvėje galima rasti įvairios vaizdinės medžiagos, kaip išsikepti duoną ar pyragą, pagaminti mėsos ar pieno gaminius, sufermentuoti įvairius gėrimus.

Pasižiūri ir gali gaminti, kam reikalinga to mokytis universitete?

Tokių žinių gal ir užtenka mėgėjiškai kelių maisto porcijų gamybai namuose, bet ne pramoninei gamybai, kur maistas gaminamas šimtais ar tūkstančiais tonų“, – teigia Kauno technologijos universiteto Cheminės technologijos fakulteto Maisto mokslo ir technologijos katedros vedėja Loreta Bašinskienė.

Pasak jos, į klausimus, kaip užtikrinti, kad produkcija, gaminama didelio našumo technologinėse linijose, būtų stabilios kokybės, saugi, tvari ir skani, gali atsakyti tik kvalifikuoti maisto mokslininkai ir technologai, kurie turi tam reikalingų tarpdisciplininių kompetencijų maisto chemijos, mikrobiologijos, mitybos, technologijų ir inžinerijos srityse.

Susijusios naujienos

Palikti komentarą

Palikti komentarą

Jūsų el. pašto adresas nebus skelbiamas.