Ingredientai
- Obuoliai – 3 vnt.
- Sviestas – 50 gr.
- Cukrus – 1/4 stiklinės
- Manų kruopos – 200 gr.
- Cukrus – 150 gr.
- Kiaušiniai – 2 vnt.
- Kefyras 1% riebumo – 250 gr.
- Soda – 1 arbatinis šaukštelis.
- Kakava – 20 gr.
Paruošimas
- Sudėkite manų kruopas, cukrų, kiaušinius, kakava, kefyrą ir sodą į indą. išminklykite tešlą ir palikite manų kruopas išbrinkti ir sodą sureaguoti su kefyru.
- Ištirpinkite sviestą puode ir sumeskite į jį jau nuluptus ir supjaustytus obuolius (8-10 gabalėlių).
- Apibarstykite cukrumi ir karamelizuokite juos maišydami ant mažos ugnies maždaug 10 minučių.
- Išklokite kepimo formą folija ir sutepkite ją sviestu. Sudėkite karamelizuotus obuolius ant dugno, o iš viršaus supilkite tešlą.
- Pašaukite į orkaitę ir kepkite 25 minutes 180 ° C temperatūroje.
- Išimkite desertą iš formos, apversdami ją ant pjaustymo lentos. Nuimkite foliją. Supjaustykite gabalėliais.
- Prieš patiekdami, apibarstykite cukraus pudra arba patiekite kartu su plakta grietinėle. Puikiai dera prie rytinės kavos!
Gero apetito!
Informacijos šaltinis:
Palikti komentarą