Receptai

Geriausias gyvenimo desertas: šokoladiniai manai su karameliniais obuoliais

Ingredientai

  • Obuoliai – 3 vnt.
  • Sviestas – 50 gr.
  • Cukrus – 1/4 stiklinės
  • Manų kruopos – 200 gr.
  • Cukrus – 150 gr.
  • Kiaušiniai – 2 vnt.
  • Kefyras 1% riebumo – 250 gr.
  • Soda – 1 arbatinis šaukštelis.
  • Kakava – 20 gr.

Paruošimas

  1. Sudėkite manų kruopas, cukrų, kiaušinius, kakava, kefyrą ir sodą į indą. išminklykite tešlą ir palikite manų kruopas išbrinkti ir sodą sureaguoti su kefyru.
  2. Ištirpinkite sviestą puode ir sumeskite į jį jau nuluptus ir supjaustytus obuolius (8-10 gabalėlių).
  3. Apibarstykite cukrumi ir karamelizuokite juos maišydami ant mažos ugnies maždaug 10 minučių.
  4. Išklokite kepimo formą folija ir sutepkite ją sviestu. Sudėkite karamelizuotus obuolius ant dugno, o iš viršaus supilkite tešlą.
  5. Pašaukite į orkaitę ir kepkite 25 minutes 180 ° C temperatūroje.
  6. Išimkite desertą iš formos, apversdami ją ant pjaustymo lentos. Nuimkite foliją. Supjaustykite gabalėliais.
  7. Prieš patiekdami, apibarstykite cukraus pudra arba patiekite kartu su plakta grietinėle. Puikiai dera prie rytinės kavos!

Gero apetito!

Informacijos šaltinis:

Susijusios naujienos

Palikti komentarą

Palikti komentarą

Jūsų el. pašto adresas nebus skelbiamas.