Mažos gudrybės virtuvėje gali palengvinti maisto ruošimo procesą ir padaryti jį patrauklų. O rezultatai, be abejo, pradžiuginti visą šeimą!
Perskaitykite šį straipsnį ir pasijuskite tikru virtuvės meistru!
Ruošiame salotas.
- Salotas reikia pasūdyti ir užberti pipirų prieš užpilant aliejaus.
- Rauginti kopūstai puikiai dera su apelsinais ir mandarinais. Tai gera alternatyva spanguolėms.
- Žalumynus nuplaukite sūdytame vandenyje. Druska veikia kaip natūrali dezinfekcinė medžiaga.
Gaminame sriubas.
- Jeigu norime, kad sriuba būtų aštresnė, smulkiai supjaustytą svogūną sutrinkite su druska ir česnaku. Tarkuoti krienai taip pat patiekalui suteikia pikantiško skonio.
- Jeigu persūdėte, įleiskite į sriubą maišelį su ryžiais 5 minutėms. Ryžiai sugers druskos perteklių.
- Jeigu norite, kad mėsos sultinys būtų skaidrus, įdėkite į jį kiaušinio lukštą ir truputį pavirkite. Išvirtą sultinį būtina perkošti.
Mėsos patiekalai.
- Kad muštinukai būtų minkšti, iš anksto marinuokite acto ir augalinio aliejaus mišinyje. Šis patarimas tinka ir gaminant mėsą kepsninėje.
- Jeigu mėsą kepsite orkaitėje, dėkite į karščiui atsparų stiklinį indą. Taip mėsa nepridegs.
- Prieš kepdami orkaitėje mėsą įdėkite į verdantį vandenį 1 – 2 sekundėms. Kepsnys bus labai sultingas.
- Kad iškeptumėte sultingus kotletus, į faršą įdėkite truputį svogūnų ir smulkiai supjaustytų žalių bulvių.
Bulvių patiekalai.
- Jeigu kepsite bulvinius blynus, į tarkuotų bulvių masę įpilkite truputį pieno. Tuomet bulvės nepatamsės.
- Jeigu norite pagerinti virtų bulvių skonį, į puodą įpilkite arbatinį šaukštelį acto, įmeskite lauro lapą ir porą skiltelių česnako.
- Sušalusias bulves galima atgaivinti. Prieš gaminat jas įdėkite į labai šaltą vandenį.
Žuvies patiekalai.
- Kad aliejus netikštų iš keptuvės kepant žuvį, reikia žuvies gabalėlius truputėlį pabarstyti druska.
- Kad pašalintume iš virtuvės stiprų žuvies kvapą, į keptuvę su aliejumi įmeskite pjaustytų žalių bulvių.
- Jeigu norite iškepti žuvį su traškia plutele, prieš gamindami ją sausai nušluostykite. Paskui žuvį įtrinkite miltų, pipirų ir druskos mišiniu, kepkite kaip įprasta.
Informacijos šaltinis:
Palikti komentarą