Receptai

Gaminame protingai: patarimai tikroms šeimininkėms

Mažos gudrybės virtuvėje gali palengvinti maisto ruošimo procesą ir padaryti jį patrauklų. O rezultatai, be abejo,  pradžiuginti visą šeimą!

Perskaitykite šį straipsnį ir pasijuskite tikru virtuvės meistru!

Ruošiame salotas.

  1. Salotas reikia pasūdyti ir užberti pipirų prieš užpilant aliejaus.
  2. Rauginti kopūstai puikiai dera su apelsinais ir mandarinais. Tai gera alternatyva spanguolėms.
  3. Žalumynus nuplaukite sūdytame vandenyje. Druska veikia kaip natūrali dezinfekcinė medžiaga.

Gaminame sriubas.

  1. Jeigu norime, kad sriuba būtų aštresnė, smulkiai supjaustytą svogūną sutrinkite su druska ir česnaku. Tarkuoti krienai taip pat patiekalui suteikia pikantiško skonio.
  2. Jeigu persūdėte, įleiskite į sriubą maišelį su ryžiais 5 minutėms. Ryžiai sugers druskos perteklių.
  3. Jeigu norite, kad mėsos sultinys būtų skaidrus, įdėkite į jį kiaušinio lukštą ir truputį pavirkite. Išvirtą sultinį būtina perkošti.

Mėsos patiekalai.

  1. Kad muštinukai būtų minkšti, iš anksto marinuokite acto ir augalinio aliejaus mišinyje. Šis patarimas tinka ir gaminant mėsą kepsninėje.
  2. Jeigu mėsą kepsite orkaitėje, dėkite į karščiui atsparų stiklinį indą. Taip mėsa nepridegs.
  3. Prieš kepdami orkaitėje mėsą įdėkite į verdantį vandenį 1 – 2 sekundėms. Kepsnys bus labai sultingas.
  4. Kad iškeptumėte sultingus kotletus, į faršą įdėkite truputį svogūnų ir smulkiai supjaustytų žalių bulvių.

Bulvių patiekalai.

  1. Jeigu kepsite bulvinius blynus, į tarkuotų bulvių masę įpilkite truputį pieno. Tuomet bulvės nepatamsės.
  2. Jeigu norite pagerinti virtų bulvių skonį, į puodą įpilkite arbatinį šaukštelį acto, įmeskite lauro lapą ir porą skiltelių česnako.
  3. Sušalusias bulves galima atgaivinti. Prieš gaminat jas įdėkite į labai šaltą vandenį.

Žuvies patiekalai.

  1. Kad aliejus netikštų iš keptuvės kepant žuvį, reikia žuvies gabalėlius truputėlį pabarstyti druska.
  2. Kad pašalintume iš virtuvės stiprų žuvies kvapą, į keptuvę su aliejumi įmeskite pjaustytų žalių bulvių.
  3. Jeigu norite iškepti žuvį su traškia plutele, prieš gamindami ją sausai nušluostykite. Paskui žuvį įtrinkite miltų, pipirų ir druskos mišiniu, kepkite kaip įprasta.

Informacijos šaltinis:

Susijusios naujienos

Palikti komentarą

Palikti komentarą

Jūsų el. pašto adresas nebus skelbiamas.