Dairydamasi kalėdinių idėjų atradau Cinamoninę masę. Labiausiai ji skirta kalėdiniams ornamentams daryti. Tačiau ne ką prasčiau tinka ir smagiems paminkymams su vaikais, bei pojūčių pakutenimui, nes gaunasi labai įdomios (ir neįprastos) tekstūros ir labai kvapni!!!
Taigi, reikės:
- 3/4 puodelio obuolių tyrės (mes pirkome parduotuvėje, nes naminė obuolienė pas mus su gabaliukais)
- 130 g malto cinamono
Ornamentams iš šios masės: - Sausainių formelių
- Šiaudelio ar medinio pagaliuko
- Kaspinėlių, juostelių ar siūlų
Obuolių tyrę sumaišius ir išminkius su cinamonu, padalinti tešlą į keturias dalis. Viena dalį dėti ant kepimo popieriaus, uždengti kepimo popieriaus lakštu ir iškočioti iki maždaug 5-8 mm storio. Noriu perspėti, kad masė gana drėgna ir nuo jos popierius greitai drėksta taip pat. Tad paprastesniam kočiojimui galite naudoti maistinę plėvelę. Iškočiojus vieną lakštą popieriaus atsargiai nuimti ir išspausti su formelėmis norimas figūrėles. Su šiaudeliu išdurti skylutes pakabinimui. Orkaitę įkaitinti iki 90 laipsnių. Figūrėles kepti apie 2,5 val. Po to išimti ir atvėsinti ant grotelių, leisti kelias dienas gerai išdžiūti kambario temperatūroje. Gaunasi kieti, bet neatsprarūs smūgiams ar tvirtiems dantukams, oramentai. Išdžiūvusius juos galima dažyti, dekoruoti, verti juosteles ir pagamintas dekoracijas naudoti eglutės ar kambario puošybai.
Kvepiančių jums vakarų!
Informacijos šaltinis: suvaikais.lt
Palikti komentarą