Šis sotus patiekalas gaminamas pagal ispaniškos tortiljos pavyzdį. Jį galima tiekti ir pusryčiams.
Ingredientai
- bulvės 3 vnt.
- nedidelis ryšelis svogūnų laiškų
- tarkuotas sūris 1/2 stiklinės
- miltai 1 stiklinė
- kiaušiniai 2 vnt.
- pienas 1/3 stiklinės
- sviestas 1 v.š.
- druska, pipirai
- augalinis aliejus apkepinimui
30 min. 2 porcijos
Greita bulvių užkepėlė
- Sviestą išlydyti, sumaišyti su kiaušiniais, pienu ir miltais. Pridėti druskos ir pipirų.
- Bulves sutarkuoti stambia tarka, svogūnų laiškus smulkiai supjaustyti. Į tešlą sudėti bulves, tarkuotą sūrį ir svogūnus.
- Keptuvėje įkaitinti truputį aliejaus, dėti bulvių masę, išlyginti, kepti maždaug 4-5 minutes.
- Atsargiai, su lėkštutės pagalba, apversti, ir kepti dar 3-4 minutes.
- Patiekti su grietine.
Palikti komentarą