bureliai 2023
APŽVALGOS, Papildomas vaikų ugdymas, Patarimai/rekomendacijos, Pramogos vaikams, Straipsniai apie vaikų ugdymo įstaigas, Vaikai/šeima

Būreliai vaikams ir paaugliams 2023m. Ką veikti po pamokų?

Ar kada susimąstėte, kodėl savo vaiką vežate į neformalaus ugdymo būrelį po pamokų? Kam to reikia: Jums ar Jūsų vaikui? Kokia pagrindinė neformalaus švietimo vaikams paskirtis? Mada ar būtinybė? Koks būrelių skaičius yra priimtinas skirtingo amžiaus vaikams? Jei Jums taip pat kyla tokie klausimai, tuomet pravartu sustoti ir pagalvoti apie popamokinės veiklos kuriamas naudas būtent Jūsų vaikui.

1) Vaikai kasdien išmoksta kažko naujo.

Mokyklos programos perpildytos, tačiau, kad ir kaip bebūtų gaila, tam tikrų specifinių įgūdžių jos, deja, neišmoko vaikų. Taigi popamokinė veikla vaikui vienintelė galimybė juos įgyti su profesionalų priežiūra. Nuo stalo žaidimų iki programavimo, būgnų vadymo ar grojimo smuiku iki profesionalių šokio pamokų: būreliai suteikia vaikui galimybę išmokti ko nors naujo saugioje ir pritaikytoje aplinkoje.

2) Puoselėja vaiko įgūdžius ir talentą.

Daugelis būrelių vaikams ne tik padeda atskleisti vaiko individualiusgebėjimus, bet ir bendradarbiauja su mokyklomis bei yra tęstinė mokyklų veikla. Pavyzdžiui: vaikui, kuriam patinka mokykloje spręsti matematikos uždavinius, matematikos būrelis gali padėti ne tik pagilinti žinias, bet ir suteikti galimybę užimti prizines vietas matematikos olimpiadose, toliau tobulinti ir puoselėti vaiko išskirtinumą. Taip pat pastebėta, kad vaikai, lankantys dramos būrelius, yra linkę daug drąsiau viešai pristatinėti projektus klasėse, nebijo viešojo kalbėjimo, yra pagrindiniai mokyklose vykdomų renginių dalyviai ar net vedėjai.

3) Nauji draugai ir bendraamžiai.

Būreliuose ir popamokinės veiklos grupėse susirenka skirtingoms klasėms ar net mokykloms priklausantys vaikai. Tačiau juos visus vienija bendri pomėgiai ir talentai. Tai puiki galimybė Jūsų vaikui susirasti draugų ir praplėsti savo socialinį ratą. Vaikai, turintys daug draugų, yra linkę labiau savimi pasitikėti, jaučiasi labiau užtikrinti ir laisvesni.

4) Sprendžiamos nutukimo ir sveikatos problemos.

Daugelis vaikų turi skirtingus sveikatos sutrikimus ir šių problemų, deja, mokykla nepadeda išspręsti. Savo vaikui galite padėti, jei pasitarę su šeimos gydytoju, parinksite tinkamą aktyvią popamokinę veiklą, kurios metu vaikas ne tik neturės laiko nesveikiems įpročiams, bet ir aktyviai dalyvaus fizinėje veikloje. Svarbu tik tai, kad ir vaikui ta veikla būtų priimtina ir jį įtraukianti.

5) Gerina miego kokybę.

Jei vaikas visą dieną praleidžia prie mokyklinio stalo ir pamokų, jam būtina vakarą praleisti aktyviai. Futbolo, krepšinio ar plaukimo būrelis ne tik vaiką nuvargins, bet ir atpalaiduos, leis atsikratyti dienos stresų, o tokie vaikai vakare daug lengviau užmiega. Gerai pailsėjęs ir išsimiegojęs vaikas ryte mokykloje lengviau susikaupia ir efektyviau įsisavina mokykloje pateikiamą informaciją.

6) Mokosi komandinio darbo.

Darbas komandoje yra gyvybiškai svarbus įgūdis, galintis padėti vaikams užaugti darbingais, bendraujančiais jaunais žmonėmis. Po pamokų vykstančiuose užsiėmimuose dažnai būna komandinės užduotys, tikslai (pagalvokite apie tokias sporto šakas kaip tinklinis, krepšinis, futbolas arba orkestro, choro užsiėmimai) ir padės išmokti bendradarbiauti su bendraamžiais.

7) Ugdomas pasitikėjimas savimi.

Tyrimai rodo, kad sportuojantys ir fiziškai aktyvūs vaikai labiau pasitiki savimi. Būreliuose vaikai mokosi tikėti savimi, yra skatinami klubo vadovų, taip pat išmoksta priimti konstruktyvią kritiką, kas ir yra žmogaus augimo proceso dalis!

Tad jei vis dar galvojate, kad popamokinė veikla Jūsų vaikui tik mados formuojamas užsiėmimas ir laiko švaistymas, labai klystate!

Būreliai vaikams – puiki galimybė atskleisti ir ugdyti bei lavinti Jūsų vaiko gebėjimus.

Naujausių ir populiariausių būrelių sąrašą 2023 metams galite rasti čia: www.smalsusvaikas.lt.

 

Populiariausi ir geriausiai tėvų vertinami būreliai:

Akrobatika "Krokodiliukas"

Kviečiame vaikus, jaunimą ir suaugusius sportuoti kartu su Krokodiliukas akrobatika! Čia ne tik tobulinami vaikų sportiniai įgūdžiai, bet ir atsižvelgiama į individualius jų poreikius.
Reguliarūs akrobatikos užsiėmimai padeda sėkmingai spręsti svarbiausius fizinio lavinimo ir protinio vystymosi uždavinius: akrobatika užtikrina įvairiapusį vaiko vystymąsi, t.y. vysto visas raumenų grupes, reakcijos greitį, sumanumą, kvėpavimo ir vestibulinę sistemas, judesių koordinaciją, kūno lankstumą bei plastiškumą. Rūpintis vaikais visada buvo ir bus tėvelių ir pedagogų pagrindinis tikslas. Mums visiems, be išimties, norisi, kad mūsų vaikai augtu sveiki, stiprus, protingi ir drąsus.

tel:+370 61240005

akrobatika@rokodiliukas.lt

www.krokodiliukas.lt

Akrobatika Krokodiliukas

Kalba.lt

Rugsėjį susitikime „Kalba.Lt“ organizuojamuose kalbų kursuose moksleiviams. Siūlome rinktis iš italų, prancūzų ir vokiečių kalbų, mūsų kvalifikuoti dėstytojai palaikys motyvaciją, paįvairins pamokas smagiomis užduotimis.

Taip pat kviečiame moksleivius į anglų kalbos būrelį, kurio metu gilinsime šios užsienio kalbos žinias.

tel:+370 693 83648

viktorija.s@kalba.lt

www.kalba.lt

Kalba.lt

Vaikų teniso mokykla

Vaikų teniso mokykla – tai ištisus metus veikianti,  teniso mokykla. Esame atviri naujoms iniciatyvoms, nuolat tobulinanti treniruočių ir kitų paslaugų kokybę, adekvačiai ir dinamiškai reaguojanti į mokinių (sportininkų)poreikius. Mes siekiame kiekybinių ir kokybinių rezultatų, ruošiant vaikus ir jaunimą dideliam sportiniam meistriškumui, mėgėjiškam žaidimo lygiui.

Mokomi, ugdomi ir lavinami specialūs pratimai koordinacijai, greičiui, ištvermei, lankstumui, reakcijai. Vykdomi grupiniai ir individualus užsiėmimai ištisus metus.Mus rasite Delfi sporto centre,Antakalni,Avižieniuose,Balsiuose ir vasaros metu Vingio parke.

tel:+370 618 04045

info@vaikutenisomokykla.lt

www.vaikutenisomokykla.lt

vaiku tenisas

Edulandas

Nuo jutiklio iki programavimo kerų – nuo lavos lempos iki mokslo vulkano!
Edulandas laukia 3–11 m. rytojaus kūrėjų STEAM būreliuose ir Mažylių laboratorijoje.
Eksperimentai, inžinerinės ir kūrybinės dirbtuvės, protmūšiai, interaktyvūs žaidimai, robotika, tyrinėjimai, STEAM ugdymas, patyriminės veiklos, pojūčių programa!

tel:+370 37 216137

info@edulandas.lt

www.edulandas.lt

Mažoji medicinos mokykla

Kviečiame (4-18 m.) būsimus gydytojus!
Mažojoje medicinos mokykloje įkvepiame jaunus žmones, dalindamiesi savo aistra mokymuisi, sveikatai ir medicinos karjerai.
Būreliuose vaikai tobulins medicinines žinias, gebėjimus ir įgūdžius, bei įgis papildomų dalykinių kompetencijų.
Pagrindinės temos: bendroji medicina, farmacija, slauga, veterinarija, pediatrija, odontologija, sporto medicina.

tel:+370 682 61059

lietuva@littlemedicalschool.com

www.littlemedicalschool.com/lithuania/

Bricks4Kidz®

Bricks4Kidz® būrelis vyksta naudojant specialiai suprojektuotus patentuotus LEGO® konstruktorius. Užsiėmimai skirti mokytis S.T.E.M. (mokslo, technologijos, inžinerijos ir matematikos) pagrindus.
Mums svarbu, kad mokymasis būtų ne nuobodus, o skatinantis vaikų vaizduotę, ugdantis multisensorinius įgūdžius. Dinamiška mokymosi aplinka leis pamiršti, jog tai edukacija, nes pirmiausia visa tai bus labai SMAGU! Tikime, jog ištobulinti erdvinio suvokimo ir mechanizmų veikimo principai padės vaikams vystytis visapusiškai. Programos paruoštos pagal vaikų amžių (3-16 m.).

tel:+370 652 85424

Lietuva@bricks4kidz.com

www.bricks4kidz.lt

bricks

Teatro studija „Jaunieji kūrėjai“

Teatro studija „Jaunieji kūrėjai“ ieško naujų aktorių!

Teatro užsiėmimai – tai puiki proga turiningai praleisti laiką, pažinti save, susipažinti su bendraminčiais bei įveikti scenos baimes. Studiją organizuojantis Klaipėdos Jaunimo Teatras kviečia nebebūti tik žiūrovais, tačiau kurti ir vaidinti kartu.

tel:+370 686653577

info@kjt.lt

https://kjt.lt/lt/teatro-studija/

Klaipedos jaunimo teatras

„Zoopark“ Vilnius

Nuo šiol zoologijos sode „Zoopark“ Vilnius veikia papildomo ugdymo mokykla ‚Mąstymo laboratorija“ , lavinanti mąstymo gebėjimus ir taikanti patyriminio ugdymo metodus, „Zoopark“ gyvūnų šurmulyje.

– Papildomo ugdymo pamokos, dirbant individualiai su mokytoja
– Nuotolinės papildomo ugdymo pamokos, dirbant individualiai su mokytoja
– Patyriminiai šeštadieniniai užsiėmimai, dirbant grupėse

tel:+37062196523

mastymolab@gmail.com

www.zoopark.lt

zoopark vilnius

Mokykla ,,Delta"

Pasitelkti kūrybiškumą, ugdyti loginį mąstymą, sudominti ir… Tuomet jau nieko nebereikia daryti. 🙂 Kai vaikams įdomu, jie noriai įsitraukia į veiklas, dalyvauja užsiėmimuose, patys gilina žinias ir ieško atsakymų. Mūsų organizuojamose veiklose tuo galėjome įsitikinti ne kartą.

+370611 31569

info@mokykladelta.lt

http://www.mokykladelta.lt/

www.smalsusvaikas.lt – informacinis švietimo projektas apie vaikų būrelius ir edukacinius užsiėmimus vaikams bei paaugliams.

Smalsusvaikas

Susijusios naujienos

Palikti komentarą

Palikti komentarą

Jūsų el. pašto adresas nebus skelbiamas.