Patarimai/rekomendacijos, Psichologija, Vaikai/šeima

Tiriant šeimos tragediją, paaiškėjo neįtikėtinos detalės: katinas išgelbėjo tris mirusios kaunietės vaikus

Vaikus prieš vidurnaktį prižadino gyvūno kniaukimas – jis buvo neramus, blaškėsi, vėmė. Vienas berniukų atsikėlė iš lovos ir išgirdo iš vonios kambario sklindančius garsus – mamai pasidarė negera, ji ėmė jausti apsinuodijimo simptomus.

Moteris buvo užsikabinusi duris iš vidaus, todėl vaikai negalėjo patekti į vidų. Jie skubiai paskambino močiutei, netrukus buvo iškviestos pagalbos tarnybos.

Artimiesiems ir gelbėtojams patekus į vonios kambarį, jos kūnas buvo paniręs į vandenį. Atvykę medikai konstatavo moters mirtį.

Bloga pasidarė ir trims broliams, kurie buvo skubiai nuvežti į Kauno klinikas.

„Jei ne katinas, vaikai tikriausiai būtų toliau miegoję. Jie, kaip ir motina, galėjo mirtinai prisikvėpuoti nuodingomis medžiagomis“, – naujienų portalui lrytas.lt pasakojo šaltiniai.

Ligoninėje suteikus pagalbą, mažamečių būklė pagerėjo – penktadienį, mamos laidotuvių išvakarėse jie buvo išleisti iš klinikų.

Buhaltere švietimo sferoje dirbusi daugiavaikė mama amžino poilsio atgulė Kaune, Romainių kapinėse.

Šeima buvo tvarkinga, moteris itin rūpestingai augino savo atžalas.

Išsiskyrusi su vyru, ji gyveno Šančiuose su trimis jaunėliais sūnumis – privačiame name, kuriame ir įvyko tragedija. Šiame būste yra įrengtas dujinis patalpų ir vandens šildymas.

Du pilnamečiai kaunietės sūnus gyvena kitur.

Naujienų portalui lrytas.lt šaltiniai pranešė, jog mirtis ją ištiko nuo anglies monoksido, kitaip dar vadinamo smalkėmis – tokią išvadą, šaltinių teigimu, pateikė medicinos ekspertai.

Tiesa, Kauno apygardos prokuratūros atstovas spaudai Aurimas Didžiokas antradienį dar neturėjo duomenų, kad prokuratūrą ekspertizės išvados jau būtų pasiekusios.

Kaip namuose susidarė smalkės, dar aiškinamasi.

Pirminiais duomenimis, dujinis šildymo katilas yra tvarkingas, dujų nuotėkio nenustatyta, tačiau galėjo kilti su vėdinimo sistema susijusios problemos.

Informacijos šaltinis:

lrytas.lt

Susijusios naujienos

Palikti komentarą

Palikti komentarą

Jūsų el. pašto adresas nebus skelbiamas.