APŽVALGOS, Patarimai/rekomendacijos, Vaikai/šeima

Kaip išsirinkti vaikiškus drabužius ir kokios informacijos ieškoti etiketėse: mokslininkė dalijasi naudingais patarimais

Vaikai greitai auga, o kartu keičiasi ir jų poreikiai, pomėgiai bei skonis. Nors renkant drabužius atžaloms būtina atsižvelgti į jų norus, svarbu išlikti praktiškiems ir įvertinti ne tik drabužio grožį, bet ir jo kokybę bei praktiškumą.

Anot Kauno technologijos universiteto (KTU) profesorės dr. Virginijos Daukantienės, vaikų drabužiai turi būti komfortiški ir funkcionalūs, o renkantis aprangą svarbu vadovautis nuosaikumo principu.

Specialistė dalijasi patarimais, į ką vertėtų atkreipti dėmesį renkantis vaikiškus drabužius, iš kokių medžiagų jie turėtų būti pasiūti bei kokios informacijos ieškoti gaminių etiketėse.

Svarbi galimybė keisti drabužio plotį

Vaikiškais drabužiais laikomi tie, kurie kuriami, projektuojami ir parduodami vaikams nuo gimimo iki 14 metų amžiaus.

Šių drabužių asortimentas yra labai platus, tad išrinkti tinkamiausius drabužius vaikui gali reikalauti nemažai tėvų laiko ir pastangų.

Anot KTU Mechanikos inžinerijos ir dizaino fakulteto mokslininkės prof. dr. Virginijos Daukantienės, renkantis vaikiškus drabužėlius tėvai pirmiausia turėtų atkreipti dėmesį ne tik į jų dydį ar dizainą, bet ir į pasirinkto drabužio funkcionalumą bei patogumą.

„Vaikiško drabužio konstrukcija turi nevaržyti judesių, turėti galimybę keisti apačios ar liemens plotį kibiosiomis juostomis, sagomis, virvelėmis ar elastine juosta bei garantuoti paprastą užsivilkimą ir nusivilkimą.

Susijusios naujienos

Palikti komentarą

Palikti komentarą

Jūsų el. pašto adresas nebus skelbiamas.