Kalėdinės edukacijos
APŽVALGOS, MOKYKLOS, Naujienos, Papildomas vaikų ugdymas, Patarimai/rekomendacijos, Pramogos vaikams, Renginių anonsai, Straipsniai apie vaikų ugdymo įstaigas, Vaikai/šeima

Kalėdinės edukacinės programos darželių ir mokyklų grupėms

Nenumaldomai artėja gražiausios metų šventės. Vaikai su nekantrumu laukia ne tik išsvajotų dovanų, bet ir smagiausių švenčių darželyje ar mokykloje. Tad kokios Kalėdinės edukacinės pramogos populiariausios ir ką siūlo organizatoriai moksleiviams bei darželinukams?

Ką vaikams reiškia Kalėdos?

Vaikams Kalėdos reiškia ne mažiau, nei suaugusiems.O kai kuriems iš jų Kalėdos – tai ne tik eglutė, dovanos ir šventinis stalas, bet ir kažkokia svarbi gyvenimo istorija. Visi tėvai nori, kad šią šventę jų vaikai atsimintų ilgai, ji suteiktų vaikams džiaugsmo. Vaikus reikia įtraukti į pasiruošimo šventei darbus. Pirmiausia papasakokite jiems Kalėdų šventės atsiradimo istoriją, vėliau kartu sudarinėkite šventinio stalo meniu, pirkite produktus, padėkite vaikams parengti šventinius pasirodymus. Dovanomis, aišku, pasirūpins Kalėdų Senelis. Na, o pramogos? Pramogas rinkitės atsakingai, aptardami su savo vaikais.

Kalėdos darželyje.

Lietuvos darželiuose Kalėdų šventės jau tapo šiuolaikiškos ir nepriekaištingai suplanuotos. Įstaigos darbuotojai, kartu su vaikais paruošia programą, kurios su nekantrumu laukia ne tik vaikai, bet ir tėveliai. Jau tapo tradicija, kad šioje šventėje apsilanko ir Kalėdų Senelis. Tačiau kaip išsirinkti tinkamą ir nenusivilti?

1) Pasidomėkite Kalėdų Senelio teikiamų paslaugų kokybe. Daugelis jų turi ne vienerių metų patirtį ir savo vykdomos veiklos įrašų, kuriuos publikuoja socialiniame tinkle arba internetinėje svetainėje.

2) Senelis, kuris laisvai geba dainuoti ar groti instrumentu, visuomet bus pranašesnis prieš tik užimtumo programą siūlantį Senelį.

3) Susitikimo datą ir laiką rezervuokite iš anksto (dažnai Kalėdų Senelis užsakomas viso darželio grupėms ir visai dienai), taip būsite tikri, kad Kalėdų Senelio planai nepasikeis.

Kalėdos mokykloje.

Kad ir kaip būtų gaila, tačiau tik dalis vaikų, kurie lanko mokyklą, vis dar tiki Kalėdų Seneliu. Tad ir šventines pramogas tenka rinktis sudėtingesnes ir įdomesnes. Daugelyje mokyklų organizuojami Kalėdiniai vakarai, tačiau jau nemažai įstaigų ir vaikų klasių renkasi Kalėdų edukacinius užsiėmimus. Jų metu ne tik smagiai praleidžia laiką, bet ir pakeičia aplinką, sužino, išmoksta, susipažįsta. Kalėdinių vainikų pynimo idėjos, kūčiukų kepimo pramogos, galimybė pamatyti sniego rogių kinkinius – visa tai lengvai prieinama kiekvienam Lietuvos mokyklos moksleiviui.

Pateikiame detalų Kalėdinių edukacijų mokykloms ir darželiams sąrašą:

Kalėdos su LABAITEATRU

Teatro įkūrėjai- režisierė ir aktorė Agnė Sunklodaitė ir kompozitorius Deividas Gnedinas . Teatre kuriančiųjų ratas- platus ir atviras ! „Labaiteatras“ kuria šeimai (nuo pačių jauniausių iki vyriausių jos narių). Mes teigiame ir išpažįstame teatrą visose jo apsireiškimo formose. Laukiame jūsų, randame jus ne tik tradicinėse teatro erdvėse, bet ir gatvėse ir bibliotekose, dvaruose ir palėpėse, nes…. Mums su jumis- Labai ! Kviečiame Kalėdas sutikti kartu!

Kalėdų dirbtuvės DZŪKIJOS DVARE

Dzūkijos Dvaras kartu su Kalėdų seneliu bei Snieguole maloniai kviečia Jus į kasmetines Kalėdų dirbtuves! Sukurkime mažiesiems šventinę nuotaiką kartu! Kučiukų gaminimo bei kepimo edukacija! Pašėlę kalneliai! Kalėdinio žaisliuko gamyba kartu su Kalėdų Seneliu!

Kalėdinė edukacija - DRAUGYSTĖS MANDALA

Mandala

Pozityviems pokyčiams įkvepiantis, draugystę ir tarpusavio santykį auginantis kūrybinio lavinimo ir saviraiškos užsiėmimas, kurio metu sukursime įsimintiną dovaną – DRAUGYSTĖS MANDALĄ, kuri vėliau taps paveikslu Jūsų klasės sienai puošti. Užsiėmimas skirtas įdomiai pažinčiai su mandalų meno terapija, harmoningos vidinės būsenos kūrimui. Nusiteiksime pozityviam švenčių laukimui, išklausysime terapinės pasakos, ir imsimės darbo – susiskirstę į grupes sukurkursime net kelias draugystės mandalas (3-4), kurios vėliau taps dovana visai klasei papuošti. Į užsiėmimo kainą įskaičiuotos visos su mandalos kūryba ir paveikslo gamyba susiję išlaidos. Užsiėmimas skirtas vaikams nuo 6 metų, taip pat tinka ir suaugusiems.

Edukaciją veda Inga Sosnovska, emocinio intelekto praktikė ir instruktorė.

Kalėdiniai renginiai MIEGANTYS DRAMBLIAI

Kalėdinis renginys

1,5 valandos laipiojimo su instruktoriumi; 1 valandos trukmės Kalėdinė programa vaikams su Kalėdų seneliu ir jo Elniu; 1,5 valanda laisvas laikas pasivaišinimui, savarankiškam laipiojimui su mokytojų priežiūra. 4 val. vaišių erdvė Jūsų šventei. Picos iš mūsų draugų „Piatto pizza and grill“. Stalo vanduo. Indai, įrankiai, stiklinaitės.

Kalėdinės edukacijos EUROPOS PARKE

Jos metu vyksta: ekskursija po Europos parką, edukacinė programa „Lobio paieškos“, Kalėdinių žaisliukų arba atvirukų kūrimas, pašnekesiai ir bendra nuotrauka prie židinio, geriant žolelių arbatą ir vaišinantis sausainiais.

GYVYBĖS MEDIS

Susipažinsime kartu mušdami ritmą ir dainuodami lietuvių liaudies dainas. Jaukiai prie židinio kalbėsime apie protėvių pausaulėžiūrą ir gyvybės medžio prasmes. Kartu nagrinėsime gyvybės medelio simboliką pasakose, senolių piešiniuose. Kaukučio linksmybės – žaidimai, rateliai(Vėjų fėjos animatoriaus programa).

Kalėdinė pasaka su delfinais „SNIEGO KARALIENĖ“

Spektaklio metu skambės garsių miuziklų vaikams muzika, herojus įkūnys Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro solistai: Beata Ignatavičiūtė, Tadas Jakas, Rosana Štemanetian. O versti pasakos puslapius padės specialiai sukurta video projekcija. Vaidina: delfinai, kaliforniniai jūrų liūtai bei jų treneriai Sniego karalienė – Beata Ignatavičiūtė Gerda – Rosana Štemanetian Kajus – Tadas Jakas Sapnų sergėtojo balsas – Karolis Makauskas Režisierė – Rūta Bunikytė Vaizdo projekciją rengia Vesta Obolevičiūtė

Smalsusvaikas.lt

Informacinio švietimo projekto www.vaikodiena.lt informaciją naudoti komerciniais tikslais be raštiško www.vaikodiena.lt sutikimo draudžiama.

Smalsusvaikas

Susijusios naujienos

Palikti komentarą

Palikti komentarą

Jūsų el. pašto adresas nebus skelbiamas.