APŽVALGOS, Papildomas vaikų ugdymas, Patarimai/rekomendacijos, Pramogos vaikams, Straipsniai apie vaikų ugdymo įstaigas, Vaikai/šeima

Būreliai vaikams ir paaugliams 2020

Jau ankstyvajame vaiko gyvenimo laikotarpyje svarbu pastebėti pirmuosius vaiko gabumus, juos ugdyti ir puoselėti.  Tai nėra tiesiog vaiko lankymasis keliuose būreliuose. Jokiu būdu tai neturi būti našta vaikui, o Jums – pareigos ,,atlikimas“. Būrelis vaikui turi būti ne tik naudingas, bet ir įdomus, linksmas, pozityviai nuteikiantis.

Kaip išsirinkti?

Dažnai girdite, kaip Jūsų vaikas vieną dieną nori dainuoti, kitą – šokti, o trečią – konstruoti robotus. Mažyliai, o dažnai ir vyresni, ne visuomet sugeba suvokti patys, ko jie nori. Dar sudėtingiau atsilaikyti klasiokų ar grupiokų diktuojamoms madoms, todėl ši užduotis ir atsakomybė tenka tėvams.

Labiausiai pasiteisinusi taisyklė neformalaus ugdymo ,,džiunglėse“ – remkitės vaiko interesais, gabumais, poreikiais, o ne savo ambicijomis ar neišsipildžiusiomis vaikystės svajonėmis. Siųsti dukrą į baleto pamokas, o sūnų į krepšinio treniruotes, vien dėl to, kad mama svajojo tapti balerina, o tėtis Lietuvos rinktinės pagrindiniu žaidėju – neteisinga ir savanaudiška.

Norėdami pasirinkti, turite išanalizuoti kuo naudinga ir tinkama siūloma papildoma veikla Jūsų vaikui. 

1) Bet kokia fizinė veikla (šokiųbaletogimnastikoskarate ir kt. būreliai) ugdo vaiką fiziškai, kompensuoja mokykloje fizinį neveiklumą ir psichologinį stresą. Jie yra naudingi tiek vaikams, kurių aktyvumas padidėjęs, tiek neaktyviems vaikams, norint išvengti antsvorio problemų.

2) Komandiniai užsiėmimai (futbolokrepšiniotinklinio būreliai) moko komandinio darbo ir kaip vieningai pasiekti bendrą tikslą.

3) Formuojamas ir stiprinamas vaiko imunitetas. Užsiėmimai plaukimo baseine, sportas gamtoje leidžia Jūsų vaikui nuolat aktyviai judėti, kvėpuoti grynu oru ir net stebėti natūralią gamtos aplinką. Daugelis įvairių būrelių veiklų yra pritaikytos, esant geram orui, veiklas vykdyti natūralioje gamtoje: specializuotuose lauko aikštynuose, parkuose ar miške.

4) Šokiaibaletasgimnastikachoreografija padeda formuoti taisyklingą laikyseną ir gerą ritmo pojūtį. Be to, jie padeda įveikti drovumą, pajusti savo kūno grožį.

5) Meniniai užsiėmimai (dailėskeramikos, tapybos būreliai) lavina vaiko atkaklumą ir gebėjimą susikaupti. Smulkiosios motorikos įgūdžių stimuliavimas yra labai naudingas protiniam vaiko vystymuisi ne tik pirmaisiais gyvenimo metais. Piešdamas vaikas formuoja savo stiliaus ir grožio suvokimą.

6) Muzikos būreliai – tai ne tik galimybė išmokti groti pasirinktu instrumentu, bet ir galimybė vaikui tobulinti matematinius gebėjimus. Pastebima, kad vaikai, lankantys muzikinius užsiėmimus, lengviau susidoroja su matematikos užduotimis.

7) Teatrų siūlomi užsiėmimai padės realizuoti mažą žvaigždutę arba nugalėti savo kompleksus droviam vaikui. Aiškūs dikcijos įgūdžiai, įprotis įsiminti didelius teksto kiekius yra naudingi daugeliui vaikų.

8) Mokydamasis užsienio kalbos, vaikas ne tik išmoksta naujų žodžių, keliaujant jaučiasi daug drąsiau, tačiau ir susipažįsta su kitų šalių kultūra, buitimi, papročiais.

Išskiriamos trys priežastys, kodėl tėvai siūlo ir padeda pasirinkti savo vaikams įvairius būrelius:

1) Bendras vystymasis – susipažįsta su įvairiomis veiklomis, įgyja naujus įgūdžius, kurie išlieka visam gyvenimui, net jei ir netampama konkrečios srities profesionalu.

2) Identifikuotų ir konkrečių vaiko gebėjimų ir talentų puoselėjimas.

3) Stiprinamos vaiko silpnybės.

Pateikiame detalų būrelių ir neformalaus ugdymo veiklų sąrašą 2020 metams:

ROBOTIKOS AKADEMIJA

Būreliai sudaro didžiąją dalį Robotikos akademijos veiklų, šie vyksta visuose didžiuosiuose Lietuvos miestuose bei 20-yje kitų miestų, bendrai Robotikos akademijos užsiemimai kiekvieną savaitę vyksta daugiau nei 300 skirtingų lokacijų visoje Lietuvoje.

Detalesnė informacija: www.robotikosakademija.lt

FUTBOLO MOKYKLA ,,ATEITIS"

„Ateities“ auklėtinių skaičius auga aritmetine progresija. 2013 – aisiais buvo pasiekta 250 auklėtinių riba, o 2017 – aisiais – net 500. Be to, pradėjus bendradarbiauti su darželiais, kamuolį spardo ir patys mažiausi.

Detalesnė informacija: www.ateitisfm.lt

Naujasis sezonas '19-'20!

Mūsų mokyklos vizija - suteikti geriausias sportines sąlygas bei geriausią emocinę aplinką visiems norintiems aktyviai sportuoti bei propoguoti gerą futbolo kultūrą!Mūsų mokyklos tikslas - užauginti Lietuvos ateities futbolo žvaigždes! O ko Jūs tikitės iš futbolo mokyklos?

Posted by Futbolo mokykla "Ateitis" on 2019 m. rugpjūčio 22 d., ketvirtadienis

MOKSLO ŠVIESA

Programuokite savo idėjas! – Nebijokite pradėti! – Mokykitės šiuolaikiškai ir inovatyviai! Mokslo šviesa orientuota į technologinį ugdymą. Mokome programavimo, robotikos, žaidimų kūrimo, internetinių puslpaių kūrimo, STEAM (anglų kalba), matematikos. Organizuojame programavimo olimpiadas ir stovyklas mokinių atostogų metu. Padedame 1-12 klasių mokiniams ugdyti informacinį, kūrybinį ir analitinį mąstymą, suteikiame tvirtą pagrindą tolimesnėms studijoms ir savarankiškam darbui.

Detalesnė informacija: www.mokslosviesa.lt

STRAZDANĖLĖS

Vaikų pamokėlės vyksta saugioje multisensorinėje aplinkoje. Dirbama pagal specialiai Lietuvos vaikams sukurtą ir geriausių užsienio praktikų adaptuotą ugdymo programą „ Strazdanotas pasaulis“.

Detalesnė informacija: www.strazdaneles.lt

"Strazdaniukai" užauga, bet muzikuoti nori toliau. Tad iš to didelio noro išaugo muzikos mokykla "Vaikas ir muzika". Čia mokytojau individualiai derina programą. Meilė muzikai netampa muštru, bet tampa gyvenimo dalimi.Kiekvienas vaikas be įtampos neria į savo gylį. Muzikos mokykla startuoja nuo rugsėjo 9 dienos. Kiekvienas norintis gali prisijungti. Eikime muzikos keliu drauge!www.vaikasirmuzika.lt #vaikasirmuzika #muzikosmokykla #noriugroti

Posted by Strazdanėlės on 2019 m. rugpjūčio 27 d., antradienis

LAIPIOJIMO CENTRAS ,,MIEGANTYS DRAMBLIAI"

Laipiojimas – tai laisvalaikio veikla, kupina naujų potyrių, džiaugsmo, judėjimo ir naujų draugų. Lipdamas gali patirti neišdildomą įspūdį, treniruoti tiek savo fizinį kūną, tiek protinę valią ar susitikti ,,akis į akį“ su viena iš didžiausių žmonijos baimių – auksčiu.

Detalesnė informacija: www.laipiojimocentras.lt

TYLOS MUZIKOS STUDIJA

TYLOS muzikos studijos komandos tikslas atskleisti INDIVIDUALIUS kiekvieno mokinio muzikinius gebėjimus, nepaisant jo amžiaus ar išsilavinimo. Be streso, įtampos bei įvairių aplinkos veiksnių keliamo triukšmo.

Detalesnė informacija: www.tylos.lt

EDULANDAS

Esame inovatyvaus švietimo platforma, organizuojanti neformalaus švietimo veiklas 4–15 m. vaikams: rengiame STEAM, naujųjų technologijų, programavimo, sporto ir laisvalaikio būrelius, dienos stovyklas ir edukacinius renginius. Naudodami inovatyvią tarpdisciplininę metodiką jauniesiems išradėjams siūlome įvairius užsiėmimus ir iššūkius, kurie padeda vaikų silpnybes paversti stiprybėmis ir  atrasti naujus gebėjimus ir pomėgius!

Detalesnė informacija: www.edulandas.lt

Posted by Edulandas on 2019 m. sausio 2 d., trečiadienis

PLAUKIMO KLUBAS ,,BANGA"

Plaukimo klubas “Banga” – tai profesionalus plaukimo klubas, kuris siekia ne tik mokyti plaukti, bet ir kurti bei vystyti plaukimo sporto bendruomenę, kurioje taikant pažangiausias ugdymo programas, profesionalių trenerių įgūdžius, ugdant komandos vienybę ir asmeninius pasiekimus kiekvienas plaukikas nepriklausomai nuo amžiaus turėtų galimybę atskleisti visą savo potencialą.

Detalesnė informacija: www.klubasbanga.lt

MOKYKLA ,,DELTA"

Matematikos ir anglų kalbos mokymasis mokykloje „Delta“ yra paremtas kūrybiškumu – čia skatinami individualūs mąstymo modeliai, savo sprendimo kelio paieškos. Akademinis darbas čia derinamas su žaidybiniais elementais, o visos vaikų pastangos įvertinamos taip, kad jie nebijotų klysti.

Detalesnė informacija: www.mokykladelta.lt/

TEATRO STUDIJA ,,JAUNIEJI KŪRĖJAI"

Teatro studija „Jaunieji kūrėjai“ ieško naujų aktorių! Ar juo tapsi Tu?

Detalesnė informacija: https://kjt.lt/teatro-studija/

VŠĮ ASMENYBĖS UGDYMO CENTRAS MOTUS

Norite, kad Jūsų vaikai turiningai leistų laisvalaikį? O gal patys ieškote „dūšiai“ mielos veiklos ir galimybių pabėgti nuo rutinos? Tuomet mes – Jūsų paslaugoms!

Detalesnė informacija: www.motus.lt

Smalsusvaikas

Susijusios naujienos

Palikti komentarą

Palikti komentarą

Jūsų el. pašto adresas nebus skelbiamas.