Receptai, Vaikai/šeima

Purūs blyneliai su varške iš mano mylimos močiutės – mano vaikystės pusryčiai!

Tokie blynai gaunasi purūs ir švelnūs. Be to, jie laiko formą ir neišsilieja ant keptuvės kepimo metu.  Pabandykite, tai lengva!

Ingredientai:

-cukrus – 80g

-varškė – 200g

-kefyras – 200g

-soda – 5 g

-kiaušiniai – 2 vnt

-miltai – 9 valg.šaukštai

Paruošimas:

  1. Kiaušinius sutriname su cukrumi, po to pilame kefyrą ir maišome iki vienalytės masės. Ten pat supilsime sodą.

Palaukime, kol įvyks reakcija. Kai tik pasirodo burbuliukai, permaišome dar kartą, dedame miltus ir varškę, maišome iki vienalytės masės.

  1. Šaukštu dedame į gerai įkaitintą keptuvę (po nedaug) tešlos, kad gautųsi apvalūs blynai. Kepame iš abiejų pusių ant vidutinės ugnies kol pagels.
  2. Iškeptus blynus dedame ant servetėlės, kad sugertų riebalų perteklių.

Informacijos šaltinis:

Susijusios naujienos

Palikti komentarą

Palikti komentarą

Jūsų el. pašto adresas nebus skelbiamas.