Pagrindinis šių dienų Užgavėnių patiekalas – blynai. Jų receptų žinome daug, bet retai pasvarstome apie sveikesnes blynų alternatyvas, kuriose nebūtų rafinuotų ir mūsų sveikatai nepalankių produktų. Šįkart siūlau pasigaminti blynus be rafinuoto cukraus, baltų miltų ir tik iš augalinės kilmės ingredientų! Garantuoju, kad patiks visiems šeimos nariams ir net didžiausiems blynų ekspertams! Yra vienas pašalinis poveikis, kad vieną kartą pabandžius negali sustot 🙂
Jums reikės:
- 1 stiklinės augalinio pieno;
- ⅓ stiklinės avinžirnių skysčio – aquafaba (naudojau konservuotų avinžirnių);
- 1,5 stiklinės pilno grūdo speltos miltų;
- 0,5 stiklinės avižinių dribsnių;
- 3 šaukštai klevų sirupo;
- 1 šaukštelis kepimo miltelių;
- šiek tiek druskos ir cinamono.
Gaminimo eiga
1. Avinžirnių skystį išplakti iki putų ir į jį supilti klevų sirupą, pieną;
2. Atskirame dubenyje sumaišyti sausus ingredientus ir ant viršaus supilti avinžirnių skystį;
3. Viską gerai išmaišyti ir kepti įkaitintoje, kokosų aliejumi išteptoje keptuvėje. Tiekti su vaisiais, uogomis, kokosų drožlėmis, uogiene.
Skanaus!
Receptu pasidalino Rima Novikevičiūtė
Rimos Novikevičiūtės nuotrauka
Informacijos šaltinis:
Palikti komentarą