Unikalus pačių puriausių sklindžių receptas: tokių vykusių blynų aš dar nesu matęs!
Svarbiausia – išsirinkti šių blynų kepimui pačią geriausią keptuvę. Pageidautina kepti ant sausos keptuvės, nepridedant riebalų: tame ir glūdi purių amerikietiškų blynų ruošimo paslaptis.
Įprastai šie blynai valgomi pusryčiams, pagardinant grietine, medumi, šokoladu arba uogų sirupu. Su vaisiais, riešutais, pabarstyti cukraus pudra ir užpilti šiltu lydytu sviestu – jie skanūs su bet kokiais priedais.
Ingredientai
5 kiaušiniai
60 g miltų
70 g cukraus
2 g kepimo miltelių
1 a.š. vanilės ekstrakto
Žiupsnelis druskos
Paruošimas:
1. 5 trynius sumaišykite su 40 g cukraus, druska, kepimo milteliais ir vanilės ekstraktu. Į masę supilkite miltus.
2. Suplakite 4 baltymus su 30 g cukraus. Atsargiai išmaišykite ir suplakite dar kartą.
3. Sumaišykite baltymų ir trynių masę.
4. Įkaitinkite keptuvę. Nedidelėmis kalvelėmis sudėkite tešlą į keptuvę. 2 minutėms keptuvę uždenkite dangčiu.
5. Pakelkite dangtį, ant kiekvieno blyno pridėkite dar truputį tešlos, apverskite blynus ant kitos pusės ir kepkite, kol gražiai pagels.
6. Geriausia tokius blynus kepti be mielių sausoje keptuvėje, bet jei tešla prilimpa (dėl netobulos keptuvės paviršiaus), galima įdėti truputį augalinio aliejaus kepimui, o iškeptus blynus dėti ant servetėlės, kad sugertų aliejaus likučius.
7. Tokius purius blynus geriau patiekti karštus!
Paruošti blynai ilagai neužsibūna, na labia jau jie skanūs!
Auksaspalviai, purūs, paprasti: tokie ir turi būti tikrieji blynai.
Informacijos šaltinis:
Palikti komentarą