APŽVALGOS, Patarimai/rekomendacijos, Pramogos vaikams

Tipis – vaikų džiaugsmui, žaidimams ir poilsiui

Kad vaikas sėkmingai vystytųsi ir tobulėtų, jam svarbu ne tik tėvų meilė ir dėmesys, bet ir asmeninis privatumas. Vaiko kambarys – jo pasaulis, žaidimų aikštelė ir poilsio vieta. Praktiškiausia jį apstatyti paprastais baldais, tačiau toks kambarys atima iš vaiko galimybę augti jo stebuklų pasaulyje. Todėl patariama pasirinkti aksesuarus ir detales, kurios lavintų vaizduotę ir skatintų žaisti.

Vaikui labai svarbu turėti kad ir nedidelį, bet savą kampelį, ypač jei nėra galimybės įrengti atskirą kambarį. Tuomet tipis būtų puiki išeitis – zona bendroje patalpoje, kurioje galima jaustis saugiam, netrukdomai žaisti, kurti, ramiai pabūti vienam.

fb_debeseliai

Tipis – kas tai?

Pastaruoju metu tipiai labai išpopuliarėjo, vaikai dievina palapines, o šios – dar ir puiki interjero detalė. Užaugę su knygomis apie Vinetu ir Paskutinį mohikaną turbūt žino, kas tai yra, tačiau dažnai ir žinantis klaidingai tipį pavadina vigvamu, o tai yra du skirtingi dalykai. Vigvamas yra kupolo formos palapinė, ilgai statoma iš krūmų, velėnų, žievių, kailių ar kitų prieinamų medžiagų, todėl neskirtas transportavimui. Tuo tarpu tipis – kūgio formos palapinė, pagaminta dažniausiai iš medžio kárčių ir odos, ji lengvai išardoma ir gali būti perkelta į kitą vietą, kas buvo labai aktualu klajojančioms gentims.

Šiuolaikiniai vaikų žaidimų tipiai gaminami iš medžiagos ir, dažniausiai, keturių arba penkių medinių lazdų. Tokioje palapinėje nuolat verda gyvenimas: tai žaislų saugykla bei pagrindinė žaidimų, skaitymo ar net miego vieta. Šis žaislas/baldas/interjero detalė lavina vaiko vaizduotę, skatina sugalvoti naujų žaidimų ir asociacijų.

mandalos_fb

Kur gauti?

Tipį tikrai įmanoma pasigaminti namuose patiems, internete galima rasti ne vieną variantą ir pavyzdį. O neturintiems noro, laiko ar galimybių padeda Tipi for little hippie – tipių gamintojas, siuvantis tipius pagal užsakymą.

Dažnai norima tipį priderinti prie interjero, todėl svarbu pasirinkti priimtiną spalvą, ornamentus, o audinių pasirinkimas galimas tikrai nemažas. Tipi for little hippie siuva iš 100 proc. medvilnės. Kartais spalvotajai daliai naudojamas audinys, į kurio sudėtį įeina 30 proc. poliesterio, bet tekstūra abiejų audinių yra labai panaši, papraščiau vadinama drobe, todėl medžiaginę dalį galima skalbti ir ypatingos priežiūros nereikia. Tipio formą palaiko penki bambukai. Bambuko mediena yra lengva ir tvirta, net įskilusi nepraranda savybių. Pati palapinė yra lengva, galima pernešti į kitą vietą, nesudėtinga pastatyti. Tipis turi langelį bei kišenę. Galima užsakyti derantį pagrindą bei pagalvių užvalkalėlius.

bezdzioniuku_diskoteka

Ar saugu?

Tipio penkiabraunė konstrukcija yra saugi, mažylis palapinės nenuvers, bet tikrai pasinaudos proga ją kaip skėtį suskleisti. Rekomenduojama statyti ant kilimo, bet pasinaudojus vienu triuku, puikiai stovi ir ant grindų. Reikia į medžiaginį maišelį priberti kruopų, druskos ar žvyro – kas būtų pakankamai sunku, ir uždėti ant bambukų susikirtimo vietos, ypač tarp įėjimo bambukų. Sunkusis maišelis neleis bambukams susiskleisti. Kuo tvirčiau viršuje, tuo stabiliau apačioje.

dziungliu_fb

Smagių žaidimų!

Tipi For Little Hippie

smallvaikodiena1-300x54-300x54-300x541-300x54

Informacinio švietimo projekto www.vaikodiena.lt informaciją naudoti komerciniais tikslais be raštiško www.vaikodiena.lt sutikimo draudžiama.

Susijusios naujienos

Palikti komentarą

Palikti komentarą

Jūsų el. pašto adresas nebus skelbiamas.