Iš mano vaikystės atėjęs vienas jaukiausių prisiminimų apie tai, kaip tėtis vėlų žiemos vakarą grįžta iš darbo, pavakarieniauja ir gliaudo riešutus, o manęs klausinėja Lik-Lyka? (tai reiškia pora-nepora?) Arba tyliai sėdi virtuvėj ir gamina morkų karolius!!!
Pabandžiau ir aš saviesiems pagamint. Veža!
Reikia:
morkos, peilio, mikliųjų pirštelių, juostelės ir valgytojų!
Supjaustom morką griežinėliais, išspaudžiam pirštais šerdį ir suveriam ant juostelės ar siūlo.
Tačiau papuošalų galima pagaminti ne tik iš morkų. Štai jums keletas idėjų, kas dar tinka ne tik suvalgyti, bet ir pasipuošti, o po to… suvalgyti 🙂
- Apyrankės ar karoliai iš želė saldainiukų, guminukų, zefyriukų. Visokio plauko ir spalvos saldėsių.
Ir sveikiau:
- Papuošalai iš morkų, uogų, vaisių (pvz. obuolių).
- Taip pat dribsnių ir džiovintų vaisių vėriniai.
Mūsų mažėlis nėra morkų mėgėjas, net obuolį kartais valgo (kai jis nuluptas ir supjaustytas riekelėmis), o kartais – ne. Todėl šis smagus ir kitoniškas daržovių/ vaisių pateikimo būdas yra kaip tik tokiam įtariam valgytojui.
O jei mano parodyti dalykėliai atrodo kažkas tokio, tai siūlau pinterest į paieškos laukelį parašyti food jewelry arba edible jewelry 😉 Ten akys apraibsta ir širdis apsala…
Skanaus!
Informacijos šaltinis: http://suvaikais.lt/
Palikti komentarą