Psichologija, Vaikai/šeima

Kas greičiau įsimyli vyrai ar moterys?

Meilė yra neįtikėtinai sudėtingas dalykas. Geriausi žmonijos protai jau daugelį šimtmečių negali suprasti visų šio subtilaus proceso aspektų, tačiau žmonės vis dar nepraranda vilties geriau išstudijuoti visas priešingų lyčių atstovų santykių detales.

Pavyzdžiui, neseniai mokslininkai iš Manhatano bendruomenės koledžo atliko eksperimentą, kuriuo siekė išsiaiškinti, kas įsimyli greičiau – vyrai ar moterys.

Išvada buvo vienareikšmiška. Daug labiau įsimylėję buvo stipriosios lyties atstovai, kurie greitai rado paaiškinimą moksliniu požiūriu.

Jei į romantiškus dviejų žmonių santykius žvelgtume per evoliucijos prizmę, šis procesas tėra etapas kelyje į pagrindinį žmogaus, kaip ir bet kurios kitos gyvos būtybės, tikslą – tęsti rūšį ir išsaugoti savo rūšį.

Remiantis šia užduotimi, vyrui naudinga būti mažiau išrankiam ieškant širdies damos, kad palikuonys paliktų daugiau partnerių. Tačiau moters užduotys, vėlgi evoliucijos požiūriu, apima ne tik vaiko gimdymą, bet ir jo auklėjimą, kad jis netrukus taptų savarankišku ir taip pat tęstų rūšį.

Šiai užduočiai atlikti reikalingas patikimas partneris, kuriuo galima būti tikram, o tai reiškia, kad  „drugeliai“ damų pilve atsiranda daug rečiau.

Informacijos šaltinis:

Susijusios naujienos

Palikti komentarą

Palikti komentarą

Jūsų el. pašto adresas nebus skelbiamas.