Patarimai/rekomendacijos, Vaikai/šeima, Vaikų sveikata

Trokštate mergytės? Valgykite šokoladą!.

Gydytojai, dirbantys ultragarsinės diagnostikos kabinete, kur būsimiems tėveliams pranešama spėjama kūdikio lytis, sako, jog pas juos galima išvysti įvairiausias žmonių reakcijų. Jeigu prognozuojama lytis sutampa su trokštama – kyla džiūgavimo audra, jeigu ne – pasitaiko ir isterijos priepuolių…

Būsimu berniuku dažniau džiaugiasi tėčiai, o mergaite – mamos.

Jaunos poros į būsimo kūdikio lytį žiūri gana abejingai, svarbiausia – kad būtų sveikas ir gražus. Išvydę ekrane savo vaiką, jauni tėvai puola skaičiuoti pirštukus, o ne stengiasi įžiūrėti lyties požymius…

Gyviau reaguoja tie tėvai, kurie jau turi vaiką. Beveik visi vyrai nori, kad šeimoje būtų ir mergaitė, ir berniukas, tad visuomet nusimena, jei gresia „pasikartojimas“.

XX ar XY?

Už būsimo kūdikio lytį „atsako“ spermatozoidai. Pusė jų neša X-chromosomą, kita pusė – Y. Kiaušialąstė visuomet turi X-chromosomą.

Susiliejant lytinėms ląstelėms užmezgama mergaitė (XX) arba berniukas (XY).

„Berniukiški“ spermatozoidai – judrūs ir landūs, yra tikri sprinteriai. Jie greičiau įveikia 15-20 centimetrų distanciją ir pasiekia savo tikslą – kiaušialąstę. Jeigu ji per lytinį aktą yra gimdos kaklelyje, gali būti, jog greičiau atkeliaus Y-spermatozoidai.

Taigi padidėja galimybė susilaukti sūnaus.

Belieka pasirinkti tinkamą laiką, kada pradėti kūdikį – tai turi įvykti likus dienai iki ovuliacijos arba per dvylika valandų po jos, kai kiaušialąstė yra gimdos kaklelyje ir pasiruošusi būti apvaisinta.

Iki šio periodo geriau neturėti intymių santykių (bent jau kelias dienas), kad lytiniuose takuose nebūtų X-chromosomos spermatozoidų, galinčių perimti „laimikį“.

„Mergaitiški“ X- spermatozoidai, nors ir lėtesni už „berniukiškus“, pasižymi didesniu gyvybingumu bei ištverme.

Y-spermatozoidai greitai netenka jėgų ir praktiškai po poros dienų, nesugebėdami judėti, iškrenta iš žaidimo.

Mūšio lauke lieka vien X-spermatozoidai, kurie ir „kuria“ mergaites.

Taigi norėdami susilaukti mergaitės, pasirūpinkite tuo likus 2-3 dienoms iki ovuliacijos. Paskui vertėtų susilaikyti.

Berniukui – kalio, mergaitei – kalcio

Nuo seno manoma, kad norint pradėti berniuką, moteris, likus dviem mėnesiams iki to, privalo laikytis nekaloringos dietos: daržovės, žuvis, neriebi mėsa.

Tikima, jog kūdikio lytis priklauso nuo produktų, turinčių daug kalio arba kalcio.

Kadangi būsimam berniukui reikia daugiau kalio, mama ir tėtis turi valgyti daugiau sūrio, bulvių, grybų, žirnių, bananų, datulių, džiovintų slyvų, apelsinų, gerti kavos, arbatos ir šarminio mineralinio vandens.

Jeigu trokšate mergaitės – jums būtinas kalcis – jo turtingi vandenys, šokoladas, kiaušiniai, pieno produktai, manai, baklažanai, burokėliai, svogūnai, obuoliai, riešutai, medus.

Berniukus gimdo aštuoniolikmetės

Manoma, kad kūdikio lytis gali būti susijusi su jo pradėjimo mėnesiu bei mamos amžiumi. Egzistuoja netgi tokius skaičiavimus apibendrinančios lentelės.

Remiantis šiais dėsningumais, galima sakyti, kad sūnus gimdo aštuoniolikmetės, o 20-21 metų moterys dažniausiai susilaukia mergaičių.

Paskui abiejų lyčių galimybės išsilygina.

Produktyvaus periodo pabaigoje mamos vėl gimdo sūnus.

Patys „vyriškiausi“ mėnesiai – nuo lapkričio iki sausio, „moteriškiausi“ – nuo gegužės iki liepos.

Susijusios naujienos

Palikti komentarą

Palikti komentarą

Jūsų el. pašto adresas nebus skelbiamas.