Pagaminti šį tortą labai paprasta. Pagrindo ir įdaro pagaminimo laikas trunka šiek tiek ilgiau nei pusvalandį.
Mėlynės geriausia, kad būtų šviežios, tačiau galima naudoti ir šaldytas. Jei šviežių miške neprisirinkote, šaldytų rasite parduotuvėse. Arba mėlynės gali būti pakeistos kitomis uogomis.
Sudėtis
Pagrindui:
- 200 g saldžių sausainių
- 100 g sviesto
Kremui:
- 500 g varškės
- 500 g grietinės (mano recepte 25%)
- 400 g cukraus
- 200 g mėlynių
- 200 ml riebios grietinėlės (33-35%)
- 2 v. š. su kaupu želatinos
Paruošimo receptas
Sausainius sutrupiname, sumaišome su ištirpintu sviestu ir sudedame į specialią formą (mano 22 cm). Laikome šaldytuve.
Tuo tarpu gaminame kremą. Varškę pertriname per sietą (jei reikia) ir suplakame su cukrumi ir grietine iki vientisos masės.
Mėlynes sumalame. Varškės masę padaliname į 2 dalis. Viena dalis turi būti ketvirčiu mažesne už antrą. Į mažesnę dalį sudedame sutrintas mėlynes ir išmaišome.
Želatiną užmerkiame nedideliame vandens kiekyje. Puode kaitiname grietinėlę (ne iki virimo!), išbrinkusią želatiną įpilame į grietinėlę ir maišome kol ištirps.
Želatinos masę daliname per pusę ir sudedame į abi kremo dalis.
Išimame iš šaldytuvo formą ir formos sieneles išklojame pergamentu. Pradedame dėti įdarą pyrago „Zebras“ principu – kelis šaukštus balto kremo, kelis mėlyno kremo, ir taip dedame paeiliui.
Po to pagaliuku darome „marginius“ nuo centro link torto kraštų ir atgal.
Statome tortą į šaltą vietą, kad sustingtų. Prieš pateikiant nuimti torto kraštelius ir pergamentą.
Skanaus!
Informacijos šaltinis:
Palikti komentarą