Kviečiame pasigaminti batonėlių, kuriuos šaldytuve galima laikyti net iki 5 dienų. Smaguriaukite sveikiau!
Ingredientai:
✔150 g kokosų miltų
✔50 g kokosų drožlių
✔¾ skardinės kokosų pieno (skystą dalį nupilti)
✔1 š. agavų sirupo
✔Lašelis vanilės ekstrakto (pasirinktinai)
✔200 g juodojo šokolado (kakavos kiekis ~70 < proc.)
Gaminimo eiga:
1. Maisto plaktuvu suplakite visus ingredientus (išskyrus šokoladą) iki vientisos masės.
2. Rankomis į skardą, padengtą kepimo popieriumi, formuokite batonėlius (iš nurodyto kiekio ingredientų išeis 6–7 batonėliai). Dėkite 1 val. į šaldytuvą.
3. Puode išlydykite šokoladą. Šiek tiek atvėsinkite, kad nebūtų karštas. Apvoliokite batonėlius šokolade iš visų pusių. Vėl dėkite 1 val. į šaldytuvą.
Skanių tropinių pojūčių!
Emilija Miliauskė, sporto mitybos specialistė, tinklalapio „Kuras kūnui“ autorė.
Nuotrauka: Kokosų pienas, šokoladas (© Alfa.lt fotomontažas | Alfa.lt)
Informacijos šaltinis:
Palikti komentarą