Ar prisimenate omletą, kurį valgydavote vaikų darželyje? Tokį purų, su paskrudusia plutele…
Pradėsime nuo to, kad į omletą nereikia dėti nei miltų, nei sodos. Patiekalo sėkmė priklauso nuo teisingo pieno ir kiaušinių santykio (50ml pieno- 1 kiaušinis). Kuo didesnė porcija, tuo tirštesnis bus omletas.
Ingredientai
- 10 kiaušinių
- 0,5 l pieno
- 1 š.druskos
- 1 š. sviesto (formos ištepimui)
- 60 g sviesto
GAMINIMAS
1. Į gilų dubenį supilkite pieną. Sudėkite druską ir kiaušinius.
2. Plakti masės nereikia, tik išmaišyti.
3. Formą su aukštais krašteliais ištepkite sviestu ir pilkite pagamintą masę. Indas turi būti užpildytas ne daugiau kaip 2/3 dalimi.
4. Įdėkite formą į orkaitę, įkaitintą iki 200 laipsnių 30 minučių. Pirmas 20 minučių jokiu būdu neatidarinėkite orkaitės durelių!
5. Ant paruošto omleto uždėkite gabalėlį sviesti ir pjaustykite porcijomis.
Jei paruoštas omletas šiek tiek sukrito, nesijaudinkite, juk įprastos orkaitės temperatūra ne visada būna vienoda. Beje, štai dar viena paslaptis: vaikų darželiuose omletas taip pat sukrenta, tik dėl didelių apimčių ir virtuoziško supjaustymo virėjams pavyksta paslėpti šį faktą!
Jei norite iškepti aukštesnį omletą, tiesiog naudokite mažesnę, bet aukštesnę formą. Gero apetito!
Informacijos šaltinis:
Palikti komentarą