Jums reikės:
• 115 g sviesto;
• 65 g cukraus;
• 155 g medaus;
• 1 vnt kiaušinio;
•1/2 arbatinio šaukštelio sodos;
• 1/2 arbatinio šaukštelio cinamono;
• 1/2 arbatinio šaukštelio malto imbiero;
• 1/2 arbatinio šaukštelio muskato;
• 375 g miltų.
Kaip gaminti:
1. Sviestąir cukrų sumaišyti. Įmušti kiaušinį ir išmaišyti iki vientisos masės. Supilti medų, suberti prieskonius ir sodą. Palaipsniui suberti miltus ir išminkyti tešlą iki vientisos masės. Tešla turi būti ne per kieta, tačiau turi nelipti ir prie rankų;
2. Iš suvolioti į apvalų kamuolį ir palikti pastovėti šaldytuve valandai;
3. Tešlą iškočioti 3 iki 5 mm storio ir pasirinktomis formelėmis išspausti sausainius;
4. Orkaitę įkaitinti iki 175 laipsnių ir kepti apie 7 iki 12 minučių;
5. Iškeptus sausainius galima apibarstyti cukraus pudra arba iš kiaušinio baltymo ir cukraus pudros pasiruošti glajų (100 g cukraus pudros, 1 kiaušinio baltymo, 1 šaukšto citrinos sulčių).
Informacijos šaltinis:
Palikti komentarą